I see dedication

Behöver du en dedikerad konsult med rätt kompetens?

Ictech har över 130 konsulter med bred teknisk kompetens inom allt från mjukvaruutveckling och systemarkitektur till UX design, projektledning och algoritmutveckling. Med en snitterfarenhet på 15 år har vi över 2000 års kompetens i branschen. Ganska coolt, eller hur?  Chansen att vi har en konsult med rätt kompetens för just ditt uppdrag är hyfsat stor.

Picture of Mark Åström Karlsson

Mark Åström Karlsson

Konsultchef
073-6444574

Kontakta mig

Kort eller långt uppdrag? På plats eller remote? Du väljer.

Oavsett var du befinner dig kan du dra nytta av våra konsulter. Vi är tillgängliga för både längre och kortare uppdrag och tar oss an projekt både on-site och remote i hela Sverige.

”Algoritmutveckling är brett, väldigt kreativt och roligt att jobba med. Genom åren har jag haft många spännande projekt och hjälpt kunder som Ericsson, SAAB Aeronautics och Maxar.”

Picture of Andreas Bergström

Andreas Bergström

Algoritm-, system- & mjukvaruutvecklare

Vi erbjuder konsulter med bred teknisk kompetens.

Systemarkitekter

Ictechs systemarkitekter ansvarar för den tekniska designen och arkitekturen i ett system eller IT-projekt. De är duktiga på att ta fram en tydlig strategi och detaljerad planering för hur man ska realisera en omfattande teknisk utmaning. Arkitekturen i ett system påverkar i hög utesträckning produktens prestationsförmåga, kostnad och möjlighet till vidareutveckling. Därför är systemarkitekternas jobb superviktigt.

Mjukvaruutvecklare

Mjukvaruutvecklarna på Ictech är duktiga problemlösare och bra lagspelare. De är (extremt) nyfikna på teknik och har bred kompetens inom alla delar av utvecklingsprocessen. Våra erfarna utvecklare behärskar flera operativsystem och programmeringsspråk såsom C, C++, Python, JAVA, Matlab/Simulink och .NET. Det gör att de är flexibla för olika uppdrag och projekt.

Projektledare

Projektledarna på Ictech ansvarar över omfattande utvecklingsprocesser. De driver utvecklingen genom tydlig kommunikation, detaljplanering, bra ledarskap och ett ständigt leveransfokus. Ictechs projektledare beskrivs ofta som bra människokännare, inspirerande och kommunikativa med stor kompetens inom system- och mjukvaruutveckling.

Forskningsingenjör

Forskningsingenjörerna på Ictech jobbar med spännande forskningsprojekt på vår R&D-avdelning. Våra forskningsingenjörer har doktorerat inom olika områden såsom HMI/UX, ljuddesign, signalbehandling och tillämpad mekanik inom strömningsdynamik.

Lösningsarkitekter

Lösningsarkitekterna på Ictech arbetar med att ta fram smarta och hållbara lösningar anpassade efter kundens system, ramverk och organisation. Våra erfarna arkitekter jobbar med hela flödet i den tekniska infrastrukturen – från att skapa och designa till att implementera.

Produktägare

Produktägarna på Ictech ansvarar för att produkter utvecklas så de når uppsatta mål. Det kräver att man prioriterar, fattar rätt beslut och har kunskap om vilket värde produkten ska leverera till användaren. Ictechs engagerade produktägare är en stor tillgång för utvecklingsteamen. De har alltid svar på frågor, ser till att rätt saker blir gjorda och förklarar varför med fokus på funktion, metod och produkt.

UX Designer

UX-designers är experter på att skapa användarvänliga och engagerande gränssnitt. De förstår användarnas behov och omvandlar dessa insikter till intuitiva lösningar. Deras kreativitet och detaljfokus är avgörande för att skapa upplevelser som användare älskar, vilket direkt påverkar produkternas framgång.

Algoritmutvecklare

Algoritmutvecklare på Ictech är experter på att skapa effektiva algoritmer för att lösa komplexa problem. De kombinerar matematik och datalogi för att förbättra systemprestanda och driva innovation. Deras arbete är centralt för att utveckla intelligenta lösningar som möter både tekniska och affärsmässiga behov, vilket gör dem ovärderliga för Ictech.

Kundcase: Konsult från Ictech hjälper HaV med digitaliseringsprojekt.

HaV (Havs- och vattenmyndigheten) tog hjälp av en konsult med rätt kompetens för att utveckla en arbetsbok med fokus på användarvänlighet. Syftet var att underlätta yrkesfiskares vardag. I boken registreras bland annat vad man fångat, var, vilken utrustning man använt och ifall något gått sönder.

Boka ett möte!

Kontakta oss för att diskutera vilken typ av kompetens du behöver.