technology

Vad är Ictech?

Ictech är ett kreativt teknikbolag inom system- och mjukvaruutveckling. Vi erbjuder konsulttjänster och kompletta lösningar i alla delar av utvecklingsprocessen. Hos oss hittar du garanterat hög kompetens och vårt mål är att alltid leverera enastående kvalitet med en personlig touch.

Vad erbjuder vi dig?

Vi utvecklar mjukvara och system för framtidens produkter och har specialistkompetens i många teknikområden inom de flesta branscher. Så oavsett om du behöver rena mjukvaruutvecklare, projektledare, systemspecialister eller om du behöver hjälp med någon del av din utvecklingsprocess så hittar du rätt kompetens hos oss.

Varför ska du välja oss?

Det starkaste skälet är utan tvekan den genomgående höga kompetensen hos våra medarbetare. Vi rekryterar mycket selektivt, helt enkelt därför att vi tror att hög kvalitet är grunden till långsiktighet. Fantastiska omdömen från våra kunder och lägst personalomsättning i branschen är kvitton på att vi har lyckats bra så här långt. Enligt vår medarbetarundersökning är det faktiskt hela 97% som skulle rekommendera Ictech till en vän eller kollega vilket vi tycker är superkul. 

Vad står vi för?

Modernt, kreativt, långsiktigt och alltid med kvalitet i fokus. Det kan verka paradoxalt, men det är just förmågan att balansera alla delar som gör Ictech så unikt. Nyfikenhet i kombination med korta beslutsvägar är något vi värnar om eftersom det är då nya idéer drivs fram. Hos oss står tekniken alltid i centrum, men företaget präglas också av starka värderingar där hög integritet, transparens och ett personligt bemötande är självklarheter.  

Vart är vi på väg?

Vår mission är att skapa tekniska innovationer och resultat för engagerade kunder. Vi levererar nya idéer och enastående kvalitet med en personlig touch. Men i framtiden är vår vision att leda utvecklingen och skapa unika tekniska innovationer.

Lär känna teamet in-house!

 

Ictech, I see tech eller ICtech?

Företagsnamnet Ictech, som ibland kan vara lite klurigt att uttala, kom en av våra grundare på under en ordlek tillsammans med sin fru sent en kväll för ett antal år sedan. De satt och skojade om olika förkortningar man använder i chattforum som bland annat IRL, ASG, IMO och även I C. Då företaget skulle bli extremt teknikfokuserat så blev en spontan idé ”I C tech” som är en förkortning av ”I see technology”. Detta ord passade perfekt som företagsnamn eftersom det presenterar vårt fokus på teknik och teknologi. Nu är namnet och innebörden en viktig del av organisationen och konceptet ”I see”, utvecklas hela tiden i takt med vad som är aktuellt. Just nu är det I see innovation, I see automotive, I see career och I see beer.

 

Hur startade konsultbolaget Ictech?

Under lång tid hade Ictechs grundare Richard sett hur konsultbranschen ändrade form och alltmer fokuserade på snabbast möjliga tillväxt. Omtanke för personalen och en vettig vision kom i andra hand. Han beslöt sig istället för att bygga det företag han själv ville vara en del av. Ett konsultbolag som är personligt med få anställda per chef, ett konsultbolag som bygger på hög kvalitet istället för kvantitet och ett konsultbolag med kontor så trevligt att medarbetarna vill hänga där på fritiden.

Sagt och gjort. Ictech grundades i november 2011 och nu sitter vi på Lindholmen Science Park, en av Göteborgs trevligaste adresser med ett stort gäng otroligt kompetenta ingenjörer. Vi växer organiskt och all vinst återinvesteras i verksamheten för att fortsätta erbjuda hög service, många chefer, spännande startups och även kvalitativt arrangerade event och konferensresor för alla medarbetare. Detta för att fortsätta bygga det mest kompetenta teknik- och konsultbolaget i Göteborg där medarbetarna trivs och utvecklas. 

Gällande medarbetare som hänger här på fritiden så är det full rulle på kontoret även på helgerna. Då hänger både familj och vänner här för att spela VR och döda zombies, bygga med Lego Minecraft eller spela pingis. Superkul tycker vi!

 

Konsultbolag med fokus på kvalitet & miljö

Ictech strävar efter att tillföra ett högt värde till samtliga kunder genom att leverera högkvalificerade tjänster inom system- och mjukvaruutveckling. Kundernas förväntningar, krav och behov ska mötas och helst överträffas genom att alltid erbjuda rätt kompetens till rätt kund. För att kunna erbjuda detta så är det otroligt viktigt för oss att alla anställda har mycket hög kompetens både tekniskt och socialt. Detta gäller samtliga medarbetare men framför allt våra säljande konsultchefer som har lång erfarenhet som ingenjörer och konsulter och därmed en god förståelse för kundernas utmaningar och behov.

Vi har en av dom lägsta personalomsättningarna i branschen. En anledning till detta är att vi alltid strävar efter att hitta de mest utvecklande och intressanta uppdragen till våra ingenjörer och erbjuder professionell, snabb och personlig service till både anställda och kunder. En annan orsak till den låga personalomsättningen är att vi verkar för en miljö som främjar innovation och ständig utveckling. Detta så att samtliga medarbetare utvecklas, stimuleras och tycker det är roligt att arbeta på Ictech.

Vår interna verksamhet präglas av ett aktivt och medvetet miljöarbete. Vi möter de krav som våra kunder ställer på ett miljömedvetet företag. Det sätt vi bedriver vår verksamhet på sker med omsorg om miljö, kvalitet och funktion, något vi verkligen brinner för. Miljömedvetenhet ingår som en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi:

  • Förebygger och minimerar vår negativa miljöpåverkan
  • Hushåller med materiella resurser och energi
  • Utvärderar och förbättrar vårt sätt att arbeta för miljön
  • Är uppdaterade på lagstiftningen på miljöområdet

Arbetet präglas av effektivitet och vi förbättrar ständigt våra miljö- och kvalitetsledningssystem och alla dess processer. Detta arbete har bidragit till att vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

 

 

Vi är ett gasellföretag

Vi är mycket stolta över att ha blivit utsedda till ett av Sveriges snabbast växande bolag fyra år i rad, 2017, 2018, 2019 och 2020. Varje år utser Dagens Industri Gasellföretag, alltså företag i Sverige som genom stabil tillväxt ska inspirera entreprenörer att starta eget. Ictech har fått utmärkelsen eftersom vi har fördubblat omsättningen genom enbart organisk tillväxt, ökat antal anställda, haft mycket sunda finanser och ett positivt rörelseresultat de senaste sex åren. Detta är vi mycket stolta över.

Gasellföretag