Går det att skapa ett konsultbolag vars kultur vilar på omtanke för medarbetarna?

Under lång tid hade Ictechs grundare Richard sett hur konsultbranschen ändrade form och alltmer fokuserade på snabbast möjliga tillväxt. Omtanke för personalen, kloka värderingar och en vettig vision kom i andra hand. Det var dags för ett nytt konsultbolag.

Kultur äter strategi till frukost. Därför behöver vi kloka värderingar.

Richard beslöt sig för att bygga det företag han själv ville vara en del av. Ett konsultbolag som är personligt med få anställda per chef. Som bygger på hög kvalitet istället för kvantitet och vars kultur vilar på omtanke för medarbetarna. Med kontor som känns som hemma, där man kan umgås även utanför arbetstid. 

Storyn om Ictech

När Ictech såg dagens ljus skapade vi en ny konsultkultur.

Sagt och gjort. Richard grundade Ictech i november 2011 och nu sitter vi på Lindholmen Science Park, en av Göteborgs trevligaste adresser med några av marknadens bästa – och nöjdaste – ingenjörer. 2020 expanderade vi även i Linköping och i dag är vi över 100 konsulter. Kloka värderingar och en vettig vision står i centrum. Det leder till projekt som vi är superstolta över och som främjar våra kunders affärer.

”Kultur äter strategi till frukost. Därför behövs kloka värderingar och en vettig vision som alla medarbetare kan samlas kring. Vi har skapat en ny konsultkultur på Ictech som kombinerar extremt hög kvalitet med folk som trivs och väljer att stanna. Det är vår största bedrift.”

Richard Hedström, VD på Ictech

Bakom varje framgångsrikt konsultbolag står ett gäng framgångsrika konsulter.

Ictechs duktiga konsulter är grunden till Ictechs framgång och anledningen till att vi fortsätter växa organiskt. Därför är det en no-brainer för oss att återinvestera vinsten i verksamheten. På så vis kan vi erbjuda en grym arbetsplats där cheferna alltid har tid att lyssna på dig. Där medarbetare trivs, utvecklas och har kul tillsammans. Och där nya idéer får växa till framgångsrika systemlösningar i den tekniska frontlinjen.

Vill du också jobba på Ictech?

Lämna in din ansökan i dag.

Det är superenkelt ch tar bara 2 minuter.
FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen. 

Forskningsingenjör
company

Vad kan du förvänta dig som forskningsingenjör på Ictech?

Träffa Anders, Teknikspecialist & Konsultchef, och Johan, Teknikchef & Forskningsansvarig, två av våra högt uppskattade chefer på Ictech. Vi bad dem slå sina kloka huvuden ihop och svara på frågor kring Ictechs forskning, projekt, teknikområden och vad man kan förvänta sig i rollen som konsult och forskningsingenjör på Ictech.

konsult inhouse
company

Vad kan du förvänta dig som konsult inhouse på Ictech?

Träffa Fredrik, en av våra positiva och energiska konsultchefer på Ictech som jobbar tätt ihop med våra team inhouse. Vi frågade Fredrik om kontorskultur, hur det går till när konsulter matchas med uppdrag och vad man egentligen kan förvänta sig som konsult inhouse på Ictech.