I see story

Går det att skapa ett konsultbolag vars kultur vilar på omtanke för medarbetarna?

Under lång tid hade Ictechs grundare Richard sett hur konsultbranschen ändrade form och alltmer fokuserade på snabbast möjliga tillväxt. Omtanke för personalen, kloka värderingar och en vettig vision kom i andra hand.

Picture of Richard Hedström

Richard Hedström

VD Ictech

Kontakta mig

När Ictech såg dagens ljus skapades en ny konsultkultur.

Richard beslöt sig för att bygga det företag han själv ville vara en del av. Ett konsultbolag som är personligt med få anställda per chef, med fokus på kvalitet istället för kvantitet, vars kultur vilar på omtanke för medarbetarna. Och med kontor som känns som hemma, där man kan umgås med kollegor, vänner och familj även utanför arbetstid. 

“Kultur äter strategi till frukost. Därför behövs kloka värderingar och en vettig vision som alla kan samlas kring. Vi har skapat en ny konsultkultur på Ictech som kombinerar hög kvalitet med folk som trivs och stannar kvar. Det är vår största bedrift.”

Picture of Richard Hedström

Richard Hedström

VD Ictech

Från start till nu.

2011 – Starten

Ictechs grundare Richard startar ett konsultbolag som han själv vill jobba på vars kultur vilar på omtanke för medarbetarna.

2012 – Medgrundaren

Stefan hoppar på tåget som medgrundare. Han börjar som konsult och får “dra in pengarna” medan Richard axlar alla andra roller samtidigt.

2013 – Lågkonjunkturen

Ictech fortsätter växa trots att konjunkturen är ovanligt trög. Vi flyttar från ett rum på ett kontorshotell och till ett kontor hos några gamla kollegor. Mot slutet av året börjar konjunkturen vända uppåt igen.

2014 – Kicken

Stefan blir konsultchef och rekryterar fler konsulter vilket ger bolaget en rejäl kick. En ekonomiansvarig anställs, en hemsida skapas och personalevent arrangeras.

2015 – Kontoret

Richard får feeling och Ictech flyttar till ett stort, fint kontor på Lindholmen. Efter hårt arbete och kanonrekryteringar blir vi över 25 anställda och 20 kunder. En till konsultchef rekryteras för att upprätthålla högkvalitativ personalvård. Vi inför nördkvällar och landar ett ramavtal med Delphi.

2016 – Ramavtalet

Ett viktigt ramavtal med VCC skrivs på och vi får en ISO-certifiering i Göteborg. En serviceminded HR-koordinator och en supersäljande konsultchef anställs. Nu har företaget 50 anställda och goda finanser genom proaktivt arbete.

2017 – Gasellen

Vi får utmärkelsen Gasellföretag för första gången. Vi anställer en grymt driven marknadsansvarig och gör om hela den grafiska profilen, hemsidan och loggan. Vi landar ytterligare ett ramavtal med Zenuity.

2018 – Forskningen

Två konsultchefer anställs och vi arbetar med proaktiv personalvård. Vi anställer en forskningsingenjör och startar upp forskningsverksamheten. Vi blir Gasell igen.

2019 – Teamen

Vi startar det första teamet inhouse i våra lokaler, vilket snart utökas till två. Totalt har vi nu 21% av verksamheten inhouse. Vi måste expandera och tar därför över lokalen bredvid. Vi lägger mycket fokus på IT-området för att möta våra kunders behov. Och givetvis blev vi Gasellföretag igen.

2020 – Flytten

Med 72 anställda beslutar vi oss för att även öppna kontor i Linköping och anställer Niclas för att leda verksamheten. Vi börjar även bli trångbodda med 31% av verksamheten inhouse och tar därför beslutet att flytta till en ny lokal på 915 kvm på Lindholmen.

2021 – Hundringen

Vi är nu 100 anställda på Ictech och har 34% av verksamheten inhouse. Forskningen är något vi fokuserar mycket på och vi har flera spännande projekt igång. Vi satsar rejält på att utöka IT-verksamheten genom att rekrytera två dedikerade konsultchefer.

2022 – Hemsidan

Vi uppdaterar hemsida och intranät för våra nu 117 medarbetare. Personalomsättningen fortsätter att ligga på en mycket låg nivå, 6%, vilket vi tar som ett kvitto på att medarbetarna är mycket nöjda, något som vår medarbetarundersökning även bekräftar.

2023 – Dotterbolagen

Vi växer så det knakar. Under året startar vi tre dotterbolag och Ictech finns nu i Göteborg, Linköping, Västerås, Karlstad och Jönköping. Förutom att öppna fler kontor gör vi en stor satsning på att bli en ännu mer inkluderande arbetsplats – ett mycket viktigt arbete som vi fortsätter jobba med.