Lovisas karriärresa inom Ictech – från siffror till strategi

Med ett konstant leende på läpparna löser hon utmaning efter utmaning och förbättrar Ictech på alla sätt. Möt Lovisa Röjd, Ictechs ambitiösa verksamhetsutvecklare som tar Ictech till nya höjder.

Du började som ekonomiassistent och nu är du verksamhetsutvecklare och styrelseordförande på Ictech. Hur det gick till?

Jag började på Ictech 2019 och efter att ha jobbat i ett år som ekonomiassistent blev jag ekonomiansvarig. Sedan efter några år fick jag möjligheten att ta över rollen som HR-ansvarig under tiden Helena, ordinarie HR-ansvarig, gick på föräldraledighet. Det var en jättebra möjlighet för mig att prova något annat, och den möjligheten tror jag inte finns på många andra bolag. Det är så roligt att jobba på ett företag som tror så mycket på sina medarbetare och att man vågar ge dem chansen även om man inte har tidigare erfarenhet. Det var ett utmanande år eftersom jag inte har jobbat med det tidigare. Men det gav mig otroligt många nya perspektiv – det var helt andra frågor som inte handlade om ekonomi. Det tyckte jag var jätteroligt. Exempelvis arbetade jag mer med frågor om personal, organisation och ledarskap och då fick jag se andra intressanta delar av företaget. 

I och med att jag fick vara med i ledningsgruppen märkte jag att jag också tyckte det var väldigt kul att jobba med processer och struktur. Jag har nog egentligen alltid varit mer intresserad av organisationsfrågor och helheten av ett bolag och inte bara ren ekonomi som bokföring och redovisning. 

Efter vikariatet skapade vi en ny roll till mig som verksamhetsutvecklare. Eftersom bolaget växte så mycket behövdes någon som lade tid på förbättringsarbeten, projektleda större interna projekt och se över interna processer inom exempelvis ISO och GDPR. Vi formade rollen efter vad jag tyckte var kul och var duktig på och vad bolaget behövde. Så den är egentligen skräddarsydd för mig. 

Lovisa har gjort karriär på Ictech

Ja, Ictech växer mycket. Vad har Ictech för mål och visioner? 

De långsiktiga målen för Ictech är att växa organiskt i fler städer än vad vi är idag. Idag finns vi i Göteborg, Linköping, Västerås, Jönköping och Karlstad men i framtiden hoppas vi kunna erbjuda vår kompetens i fler städer och med ett större utbud av tjänster. Vi har även börjat med egen produktutveckling där vi har utvecklat produkter som i sin tur kan bli egna företag och varumärken. Ett exempel på det är ATTUNE som vi precis lanserat på marknaden. Bra processer och en effektiv organisation är grunden för att kunna nå de mål och visioner vi har. Vi är ett väldigt ambitiöst företag, vilket är jättekul. 

Det var en jättebra möjlighet för mig att prova något annat, och den möjligheten tror jag inte finns på många andra bolag.
Det är så roligt att jobba på ett företag som tror så mycket på sina medarbetare och att man vågar ge dem
chansen även om man inte har tidigare erfarenhet.

Lovisa Röjd, Verksamhetsutvecklare på Ictech

Vad gör man när man förbättrar processer och effektiviserar organisationer då? 

Allt ifrån att projektleda byten av system, se över processer till att hitta effektivare arbetssätt för alla företag i koncernen. Jag har exempelvis tagit in ett helt nytt arbetssätt, Be Minded, som handlar om hur man ska planera sitt arbete, ha en “mailbox zero” och att få saker gjorda utan att bli stressad. Jag lägger även mycket tid på att träffa leverantörer av olika system, interna revisioner för ISO, förbereder styrelsemöten, inkluderingsfrågor och att dokumentera våra mål och visioner på ett enkelt sätt. 

Verksamhetsutvecklare på Ictech

Du nämnde att du förbereder styrelsemöten. Berätta mer! 

Ja precis. Jag har blivit utvald som styrelseordförande i två av Ictechs bolag. Det är inget jag gjort tidigare förutom arbetat i föreningsstyrelser. Jag är mycket ödmjuk och glad för detta förtroendet. Jag har precis gått en utbildning och jobbat nära seniora styrelsemedlemmar för att komma fram till en bra plan för alla dotterbolag. Min roll blir att följa upp hur det går för bolagen, se till att dom är på rätt väg och hjälpa till med förbättringar och framtidssatsningar. 

När du inte förbättrar processer eller förbereder styrelsemöten, vad gör du då?

Jag gillar att umgås med vänner och familj, laga middagar och gå på restaurang. Sen älskar jag att träna, egentligen det mesta men främst blir det styrketräning, löpning, skidåkning och yoga. Jag arrangerar många av eventen på Ictech och tycker det är roligt med de som handlar om träning. Nu har jag dragit igång att vi ska springa Göteborgsvarvet, vi får se hur många vi blir på Ictech som antar den utmaningen. 

Tack Lovisa för pratstunden. Vi hejar på dig på Göteborgsvarvet!

Tycker du att Lovisas jobb verkar spännande? Du kan bli vår nästa stjärna! Lämna in din ansökan redan i dag och bli en del av framtiden.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.