Teknik och kvalitet i fokus när Ictech öppnar nytt kontor i Jönköping

Ictech växer på längden och bredden! Vi öppnar nu vårt fjärde kontor, denna gång i Jönköping. Det tycker vi förstås är superkul – även om tillväxt inte är vårt största fokus. Jag träffade Fredrik Hjort, VD för det nya kontoret för att prata teknik, kvalitet och framtidsplaner.

Hej Fredrik! Du är VD för Ictechs nya kontor i Jönköping. Berätta om din bakgrund från konsult- och teknikbranschen?

Det kan jag göra! De senaste åtta åren har jag jobbat inom konsult- och teknikbranschen med fokus på industrisegmentet. Jag har haft lite olika roller, men mycket har kretsat kring sälj och marknad, organisation och ledarskap, att bygga verksamhet och att stärka kompetens. Innan dess har jag jobbat många år inom retail med främst sälj och ledarskap. Jag ser mig som en generalist med teknikintresse. Jag har bland annat varit ansvarig för e-handel och byggt upp en e-handelsorganisation i Sverige för ett sportföretag. Det har varit superkul och lärorikt.

Som person då, vem är du och vad gillar du att göra?

Som person är jag ganska öppen, transparent och ärlig. Jag tror mycket på inkludering och frihet under ansvar. Privat så bor jag med min sambo och våra tre grabbar som är två, fyra och sju år. Jag skulle se oss som ganska aktiva och jag är fotbollstränare till två av grabbarna. Jag har tidigare spelat fotboll, handboll och golf, men nu blir det mest löpning för att det är mest tidseffektivt och så är det ganska skönt att stänga av och koppla in en pod. Jag försöker också komma ivåg och åka lite skidor. Jag tycker lagsporten förenar och skapar en bra och schysst värdegrund, så den har jag mycket att tacka. I övrigt läggs tid på nyfunna intressen som mat och vin.

VDn Fredrik i Jönköping

Jag anar en koppling mellan ditt intresse för idrott och ditt val av karriär, stämmer det?

Ja, absolut! Idrotten har varit en utgångspunkt för mycket av det som jag tagit mig för i arbetslivet. Det var mitt sportintresse som tog mig till retailbranschen och vidare i karriären. Det jag lärt mig inom lagsporten har på något vis smittat av sig på hur jag ser på teamwork på en arbetsplats, hur man bygger verksamhet och skapar ett starkt bolag. Det är också en av anledningarna till att jag hoppade på det här tåget med att öppna nytt kontor i Jönköping, skapa något från grunden tillsammans och jobba mot samma mål. Sedan finns det väl en liten del av tävlingsinstinkt också.

Låter rimligt! Varför öppnar Ictech kontor i just Jönköping då?

Jönköping är en anrik industristad med en lång historik av stora etablerade företag. Sett till storleken har vi många teknikbolag och mycket kopplat till embedded-världen. Vi har Jönköping University som jobbar jättehårt för att ta kliv framåt och är på frammarsch och har flera tekniska inriktningar. Förra året blev Jönköping dessutom årets superkommun. Vi har en driven näringslivsavdelning och det finns en strategisk tillväxtplan som känns helt rätt. Invånarantalet passerade precis 145. 000 och vi klättrade förbi Norrköping upp till en nionde plats i Sverige. Siktet är inställt på att vi ska passera 150.000 invånare redan 2026. Utifrån de perspektiven ser man positivt på tillväxten och det gör Jönköping till en perfekt stad för Ictech att öppna nytt kontor i.

Ictech i Jönköping

Behöver Jönköping verkligen ett till konsultbolag?

Baserat på min erfarenhet i branschen de senaste åtta åren ser jag att det finns plats för en aktör som inte främst låter tillfälliga marknadskrafter styra, utan satsar på långsiktighet och egen förmåga. Vi kommer heller inte vara helt begränsade i Jönköping, utan hoppas på många roliga och utmanande embedded-projekt i omnejden. Vårt mål på Ictech är inte främst att växa, även om vi såklart tror att vårt koncept kommer attrahera många. Vår ledstjärna är kvalitet. Vi kommer framförallt fokusera på att bibehålla det vi byggt upp i Göteborg med lång snitterfarenhet på våra konsulter, marknadens lägsta personalomsättning, stor flexibilitet och lyhördhet, och inte minst tekniken i fokus.

Ja, nu är ni på jakt efter nya talanger i Jönköpingstrakten. Vilka typer av teknikkonsulter och ingenjörer letar ni efter?

Initialt kommer vi fokusera att rekrytera en kärna av teknikdrivna konsulter. Vi kommer söka efter konsulter med kompetens inom inbyggda system och gärna med erfarenhet av industrin. Det kommer att innefatta både klassiska embedded-utvecklare, men också exempelvis testare, testutvecklare och projektledare. På det stora hela, teknikdrivna konsulter som vill utveckla sig själva och tekniken. Ictechs konsulter är kända för att vara extremt duktiga på det dom gör. Jag hoppas på att vi ska kunna attrahera andra duktiga personer med samma teknikintresse och driv.

Konsultbolaget Ictech i Jönköping

Låt säga att jag överväger att söka ett jobb som utvecklare. Vad kan jag förvänta mig som konsult på Ictech i Jönköping?

Du kan förvänta dig ett otroligt öppet bolag där vi är schyssta, flexibla och transparenta. Du kommer kunna vara med och forma både bolaget och din egen arbetssituation. Vi kommer erbjuda en flexibel lönemodell som du själv är med och påverkar, och en klassisk lönemodell med starka förmåner. Du kommer kunna hoppa mellan de olika modellerna beroende på i vilket skede du är i livet. Du kan förvänta dig ett konsultbolag som sticker ut från mängden med en värdegrund som avspeglar sig i att medarbetarna trivs, har kul på jobbet och väljer att stanna kvar. Vi pratar inte bara om att vi bryr oss om våra medarbetare – vi har siffror som påvisar det. Du kan förvänta dig en härlig arbetsplats med fokus på teknik och där kvalitet alltid går före kvantitet.

Det låter som en kul resa att hänga med på! Tack, Fredrik!

Är du konsult och nyfiken på Ictech? Just nu har vi lediga tjänster ute! Lär känna oss och ta chansen att skicka in din ansökan redan idag.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.