Sveriges bästa konsultbolag inom mjukvaruutveckling

Det är ingen hemlighet att Ictech har ett recept som är förenat med framgång. 100% av våra medarbetare är stolta över att jobba på Ictech och 98% skulle rekommendera Ictech till en vän. Wow. Med siffror som dessa vågar vi sträcka på ryggen. Men vad krävs egentligen för att bli Sveriges bästa konsultbolag inom mjukvaruutveckling? Baserat på vår senaste medarbetarundersökning avslöjar vi vårt framgångsrecept.

Erfarna ingenjörer som trivs. Och stannar kvar länge.

Efter att ha genomfört ännu en medarbetarundersökning med toppresultat, har vi fått bekräftat vad som verkligen är viktigt för våra anställda.

Men först, låt oss titta lite närmare på några genomsnittliga siffror:

  • 6%. Så låg är vår personalomsättning. Den lägsta i branchen faktiskt.
  • 30%. Det är hur stor del av våra medarbetare som jobbar inhouse.
  • 13 år. Så lång erfarenhet har våra konsulter i branschen.
  • 1 år. Det är hur länge våra konsulter i snitt jobbar med ett och samma kunduppdrag. 

Jaha, vad betyder då detta? Det betyder att folk stannar kvar hos oss. Länge. I alla fall om man jämför med övriga konsultbolag vars personalomsättning ligger på 10–25%.

Engagemanget hos medarbetarna och alla härliga personligheter är bland det bästa på Ictech. Det är ett gött och kompetent gäng som man verkligen vill jobba med.

Konsult, på Ictech

Våra konsulter trivs också med att jobba inhouse på våra fina kontor i Göteborg och Linköping. Få en inblick i livet på vårt lekfulla Linköpingskontor här.

Vi kan också se att våra Ictechare har lång erfarenhet från mjukvaruutvecklingsbranschen. (Våra ingenjörer är handplockade med spetskompetens inom olika teknikområden. Det är just därför vi kan erbjuda kompletta lösningar i alla delar av utvecklingsprocessen).

Våra konsulter jobbar också med sina kunduppdrag under en längre tid, vilket skapar långsiktighet och trygghet hos våra kunder som kan få hjälp av samma konsult år efter år.

Sveriges bästa konsultbolag inom mjukvaruutveckling

Värderingar i fokus när kultur äter strategi till frukost

När vi gräver lite djupare i vår medarbetarundersökning märker vi att mycket av trivseln på vårt bolag handlar om de grundläggande värderingar som Ictech står för. Det är det personliga bemötandet och den familjära atmosfären, den höga kvaliteten i allt vi gör och vår tydliga och raka kommunikation som gör att våra konsulter trivs.

Eller som vår VD Richard brukar säga: Kultur äter strategi till frukost. Därför tror vi på kloka värderingar. Ictech präglas av gemenskap, personlighet, ärlighet och transparens. Som konsult på Ictech ska man utvecklas, utmanas, ha roligt och bli uppskattad för det man gör och den man är.

Det märks särkilt att det personliga i allt vi gör och vår omtanke för medarbetarna uppskattas, inte minst i relationen mellan chef och medarbetare. “Jag blir lyssnad på och vet att mina chefer verkligen bryr sig om vad jag vill” och “Det är stort fokus på anställda som individer” är bara några av de kommentar vi fått i vår undersökning.

Ictech – en ideal arbetsplats för mjukvaruutvecklare

Vår undersökning visar även denna gång att 100% av medarbetarna är stolta över att jobba på Ictech, och 98% skulle rekommendera Ictech till en vän eller kollega. Vi är själva stolta över att ha lyckats skapa en så grym arbetsplats, som 90% av våra medarbetare till och med skulle kalla för ideal.

För oss är det viktigt att få input från våra medarbetare för att Ictech ska utvecklas i en riktning som engagerar och motiverar. Att vi inte bara lyssnar till vad våra medarbetare vill göra och åt vilket håll de vill att bolaget ska, utan även agerar utifrån deras önskemål och faktiskt visar på förändring. Och det visar sig också att hela 100% av medarbetarna har förtroende för ledningen och ledningens agerande.

Långsiktighet genomsyrar tänket, i ekonomi och hur vi investerar, i gemenskap och kultur. Där många andra företag pratar i stora ord, men inte följer upp, sticker Ictech ut genom att konsekvent tänka till och göra rätt saker.

Konsult, på Ictech

Framgångsreceptet till Sveriges bästa konsultbolag inom mjukvaruutveckling

Något som tydligt framkommer i undersökningen är att Ictecharna har kul ihop, är engagerade, och utvecklas tillsammans. Att vi har ett gäng grymma konsulter, med olika egenskaper och kunskaper, som är bland de bästa i branschen, tror vi bidrar 100% till den framgång vi nått hittills (om vi nu ska slänga oss med siffror och procentsatser).

Så vad är då framgångsreceptet till Sveriges bästa konsultbolag inom mjukvaruutveckling? 

Ja, ingredienserna till receptet på framgång verkar vara flera. Men vad vi är helt överens om är att överst i receptet står medarbetarna – och kommer alltid att göra.

Vill du bli en av oss? Spana in våra lediga tjänster redan i dag.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...