Ictech i Jönköping – Embedded, frihet och spännande kunduppdrag

Förra året öppnade vi ett nytt kontor i ljuset vid Vättern och stärkte vårt erbjudande inom system och mjukvaruutveckling. Bakom rodret står en öppen, härlig, och supervass Jönköpings-VD som utan tvekan är rätt man för jobbet. Vi satte oss ner med Fredrik Hjort för att prata konsultuppdrag inom Embedded, frihet under ansvar och spännande kunduppdrag.

Hej Fredrik! Ännu ett nytt konsultbolag som öppnar i Jönköping? Vad tror du folk tänker om det egentligen?

Ja, det kan man klura på! Jönköping och regionerna runtomkring har en lång historia av tillverkningsindustrier. De står inför stora utmaningar, men också möjligheter som vi hoppas kunna vara med och hjälpa till med. Jönköping är den nionde största staden i Sverige om man ser till tillväxt. Trenden säger att vi kommer att vara över 150 000 personer 2026 och högskolan i Jönköping hade i år högst programintagningar någonsin. Det tyder på att det är många aktörer i Jönköping som gör mycket bra saker just nu. Så det känns fantastiskt kul att få vara med och starta något nytt här.

Ictech i Jönköping – Embedded, frihet och spännande kunduppdrag.

Ja, Ictech i Jönköping är ju sprillans nytt – hur modig behöver man egentligen vara som konsult för att våga hoppa på det här tåget? 

Man behöver nog inte vara speciellt modig egentligen. Vill man hoppa på det här tåget ska man vara öppen och ganska driven, tycka att det är kul att få vara med och bygga upp något nytt och gärna komma med mycket nya idéer.

Vi har ju ett moderbolag i ryggen som sitter i Göteborg och som startade 2011 och har varit vinstdrivet hela tiden. Så man har redan lagt en bra grund för en långsiktig hållbar tillväxtstrategi som nu nått Jönköping och som vi hoppas kunna utnyttja här. Rent krasst kan man säga att vi kommer att värna om de värderingar vi har från Göteborg och ta med mycket av det strukturkapital som finns, men samtidigt bygga något helt nytt i Jönköping. 

Vi tror på en stark men lagom stor tillväxt. Initialt kommer vi växa att inom Embedded, men allt eftersom marknaden tillåter och vi känner oss mogna kommer vi växa även inom andra kompetensområden.

Så konsultuppdrag inom Embedded kommer att vara fokus initialt?

Ja, av de konsulter som redan nu är med så kommer de få vara med och bygga upp ett Embedded community, vilket ska bli superkul. Av våra 120 konsulter totalt på Ictech jobbar idag ungefär hälften i inhouseprojekt. Det är också ett mål vi har i Jönköping, att vi ska jobba med de lokala kunderna, men vi ska också jobba i team med konsulter från andra Ictech-kontor runt om i Sverige och kunder på andra orter. Ett av våra mål för 2024 är att öppna de första team-leveranserna från Jönköping.

Kvalitet är något som har stort fokus på Ictech, men ärligt talat, säger inte alla konsultbolag att de fokuserar på kvalitet?

Det var min första tanke också! Men styrkan med Ictech är att vi väger upp det med fakta. Tittar man på snitt-erfarenheten hos våra konsulter så är den 14 år – erfarenhet är verkligen inte allt, men det säger ändå någonting.  Vi har också en personalomsättning på 6%, vilket är en siffra som vi i dagens läge och inom den branschen vi verkar är otroligt stolta över det. Det betyder att vi lyckas attrahera och behålla våra medarbetare.

En annan attraktionskraft är att vi är ett flexibelt och modernt bolag. Vi jobbar teknikdrivet och har en bred kundportfölj, vilket är viktigt för våra konsulter. Utöver det har vi två olika lönemodeller; en fast och en flexibel. 70% av våra konsulter i dag väljer den flexibla lönemodellen, vilket innebär att man är högst involverad i hela affärsupplägget. Man bestämmer själv över hur man lägger upp sitt arbete, vilken lön man tar ut, hur man vill spara, pensionsplanera, ledighetsplanera och så vidare. Det i kombination med att man har sin konsultchef som man jobbar väldigt tätt med gör att man känner en stor frihet och samtidigt en stor delaktighet i bolaget.

Om man nu blir jättenyfiken på Ictech i Jönköping och vill vara med på den här spännande resan, vilka olika konsultroller söker ni?

Vi kommer spinna vidare på de dokumenterade framgångarna i både Göteborg och Linköping och växa med duktiga system- och mjukvaruutvecklare. Personligheten kommer också vara väldigt viktig. Initialt kommer det vara Embeddedutvecklare vi letar efter. Så är man intresserad och tycker att det här låter spännande, så är det bara att höra av sig!

Det låter superkul! Tack för pratstunden, Fredrik.

Är du Embeddedutvecklare och redo för en ny utmaning på Ictech i Jönköping? Spana in våra lediga tjänster och ansök redan idag!

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.