Zenuity

Ramavtal med Zenuity

22 augusti 2017

Ictech har fått förtroendet att hjälpa Zenuity AB med kompetens inom system- och mjukvaruutveckling för självkörande bilar. Parterna har tecknat ett ramavtal som löper på tillsvidare och innefattar alla delar av utvecklingsprocessen. Som vanligt garanterar Ictech mycket hög kompetens och leveranser av enastående kvalitet med en personlig touch.

Vi är mycket glada och stolta över detta då Zenuity är en ny intressant aktör på marknaden inom självkörande fordon. Vår kompetens passar perfekt i denna verksamhet då det handlar om system- och mjukvaruutveckling i framtidens produkter. – Richard Hedström, CEO Ictech

Zenuity är ett nystartat bolag som finns i Göteborg, Tyskland och USA. Bolaget är ett utvecklingsbolag för självkörande bilar och bygger på två specifika kompetenser; expertis inom radar och kameror, som Autoliv bidrar med, samt integrationer i bil, som Volvo Cars bidrar med. Målet är att bli en av de största aktörerna gällande mjukvara i bilar med konkurrenter som Apple och Google. Företaget är under tillväxt och sysselsätter idag 400 personer.