Ictech har ett nytt samarbete med Rumblestrip

16 augusti 2019

Vi är mycket stolta över att kunna bidra med utvecklingskompetens till det grymma startup-bolaget Rumblestrip. Deras patenterade produkt Ecosense Trailer Assist är en intelligent takluftriktare som kan minska lastbilars bränsleförbrukning med upp till 8%.

I dagsläget har 50% av alla lastbilar en felinställd takluftriktare vilket bidrar till att man använder mer bränsle än vad man egentligen behöver. För att minska luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen behöver man justera takluftriktaren när man byter till ett släp med en annan höjd. Att justera takluftriktaren kan göras manuellt men det är både svårt och tar tid. Rumblestrip har utvecklat en produkt som, med hjälp av maskininlärning, automatiskt justerar takluftriktaren till ett optimalt läge. Produkten bidrar till att åkerier sparar både tid och pengar men framförallt så minskar koldioxidutsläppen med cirka 5 ton per lastbil och år. 

Att kunna bidra med utvecklingskompetens till Rumblestrip är vi mycket stolta över. Vi samarbetar mer än gärna med mindre produktbolag som så tydligt bidrar till en bättre miljö. – Richard Hedström, CEO Ictech

Ictechs konsult Lars Niklasson har arbetat med att utveckla mjukvara till den senaste versionen av Ecosense Trailer Assist som lanseras i september 2019. Ett intensivt projekt då Rumblestrip har snabb time-to-market men samtidigt riktigt roligt då Lars jobbade nära den fysiska produkten som testades live på kontoret och i lastbil. “Att utveckla något och direkt kunna testa om det fungerar i verkligheten är superkul. Det är extra roligt när det innebär att riktiga fysiska komponenter rör på sig, utvecklingen blir så konkret då” säger Lars om projektet.

Jag har haft nöjet att arbeta med både Richard och Stefan på Ictech tidigare i karriären och därmed kändes det givet att vända sig till Ictech när vi var i behov att att utöka vårt utvecklingsteam med mjukvaruutvecklare. Jag blev positivt överraskad över hur snabbt Lars satte sig in i vår produkt och kunde redan efter första veckan aktivt bidra till vår utveckling. Lars Python-kompetens kom väl till hands när vi behövde skriva tester för våra applikationer samt när han senare tillsammans med teamet utvecklade prototypmjukvaran för Ecosense Trailer Assist. – Milad Pouyanmehr, CEO Rumblestrip 

Behöver du utvecklingskompetens till ditt företag eller är nyfiken på vad vi kan hjälpa till med? Kontakta oss så berättar vi gärna mer! Eller så kanske du blir intresserad av att, precis som Lars, arbeta med denna typen av uppdrag, skicka då in en spontanansökan.