startup

Har du frågor om Ictechs startups eller MiGiC?

Richard Hedström

CEO

072-187 82 43

richard.hedstrom@ictech.se

Musikprogrammet MiGiC är Ictechs startup

På Ictech försöker vi alltid vara uppmärksamma på möjligheter och ta tillvara på dem när de dyker upp. MiGiC, som är Ictechs första startup, är ett sådant exempel då en mycket ambitiös medarbetare hade en grymt bra affärsidé. Detta tog Ictech tillvara på och nu är MiGiC en färdig produkt på marknaden och ett dotterbolag till Ictech.

Under en lunch hösten 2015 satt Ictechs VD och åt pyttipanna tillsammans med en medarbetare på Mr Johanssons i Göteborg. Under lunchen berättade medarbetaren att han hade en grym affärsidé om ett musikprogram han utvecklat. Det handlade om ett program som konverterade en elgitarrs ljud till MIDI med minimal latens och maximal noggrannhet. Där och då startade Ictechs första startup.

Så vad är MiGiC och vad står det för? MiGiC står helt enkelt för Midi Guitar Converter och är precis som det låter ett musikprogram som konverterar din elgitarr till MIDI. Detta gör så att du kan  spela bas, trummor, saxofon eller piano enbart med din gitarr. Perfekt för dig som gillar att spela live eller i studio då den har kraftfulla och kreativa funktioner som öppnar upp nya möjligheter för ditt musikskapande. Läs mer på MiGiCs hemsida där du även kan köpa programmet, eller läs intervjun med Philip som kom på och utvecklade programmet.

Efter min examen från Chalmers började jag jobba på Ictech och det var först då jag visade någon musikprogrammet jag utvecklat och berättade om framtidsplanen med det. Det var under en lunch med VD:n Richard, vi käkade pyttipanna på Mr Johanssons i Göteborg. När han fick höra om programmet och planen sa han “vi kör”. – Philip Karlsson, Grundare & CTO MiGiC