Exjobb

Exjobb och samarbete med universitet

Ictech har ett nära samarbete med universiteten i Sverige och får därigenom tillgång till kunskap och kompetens inom olika områden. Detta gynnar den forskning Ictech bedriver inom självkörande fordon. Via exjobb får vi också en bra kontaktyta med riktigt duktiga studenter.

Under våren 2017 arbetade Pedram & Gunnar från Software Engineering programmet på Chalmers med ett examensarbete som handlade om problematiken kring Route Matching. Genom dagens internetbaserade tjänster registrerar vi oss och delar personuppgifter och annan känslig data. Platsbaserade tjänster är ett exempel på hur man enkelt delar känslig information som ständigt håller koll på användarens geografiska position. Detta öppnar möjligheten för integritetsmissbruk av användarna.

Vårt examensarbete heter “Privacy-Preserving Route Matching”. Det handlar om att utveckla en modell som gör det möjligt för fordon som delar liknande rutter att matcha med varandra. Detta utan att avslöja sina koordinater eller destinationer. Målet med examensarbetet är att ta fram en tillräckligt optimerad modell för att kunna ta nästa steg närmare en praktisk lösning. Med denna modell kommer vi att kunna erbjuda säkrare tjänster. Vi kommer även förhindra vissa typer av integritetsmissbruk. – Pedram Talebi, exjobbare Chalmers