Artiklar

Har du frågor om Ictechs forskning?

Pontus Larsson

PhD Human Factors Specialist

070-173 04 62

pontus.larsson@ictech.se

Vi kommer alla åka robottaxi tidigare än du tror…

…Men bara om användarupplevelsen är bra! Ictech kommer här publicera en serie artiklar där de pågående trenderna inom fordonsindustrin och mobilitetsbranschen analyseras och vilka konsekvenser de kan ha på användarens upplevelse av dagliga resor. Artiklarna är författade av Ictechs Human Factors specialist Pontus Larsson som har mångårig erfarenhet av forskning och utveckling inom området användarupplevelse av automatiserade fordon.

Den första artikeln User Experience of On-demand Autonomous Vehicles Part 1 fokuserar på förändringarna inom fordonsbranschen, de olika aktörerna och hur relationen mellan användaren och fordonet kan komma att ändras till följd av den framväxande mobilitetstjänstbranschen. I kommande artiklar kommer vi att gå in i detalj på aspekter som är viktiga för användarupplevelsen av framtida automatiserade fordon och från användarens perspektiv analysera de koncept- och prototypfordon som för närvarande föreslås och testas av olika företag. 

Nu kan du prenumerera på de två artiklar, User Experience of Shared Autonomous Vehicles Part 2 och Part 3, som ännu inte är publicerade genom att klicka på respektive artikel nedan och fylla i din mejladress.

https://ictech.se/wp-content/uploads/2018/11/Rityta-3-8-1.png

User Experience of On-demand Autonomous Vehicles Part 1

Background and User Experience framework

https://ictech.se/wp-content/uploads/2018/11/Rityta-1-8-1.png

User Experience of Shared Autonomous Vehicles Part 2

UX Design considerations for autonomous vehicle services

https://ictech.se/wp-content/uploads/2018/11/Rityta-2-8-2.png

User Experience of Shared Autonomous Vehicles Part 3

Review of Pilot- and Concept vehicles for autonomous vehicle services