Medarbetarundersökning

Medarbetarundersökning

30 augusti 2018

Hur är det egentligen att jobba på Ictech? Vad upplever medarbetarna som positivt med företaget? Känner man sig uppskattad av chefen? Vi har sammanställt årets medarbetarundersökning och presenterar här några av godbitarna av vad våra medarbetare tycker är bra med Ictech.

Vår ambition är att Ictech ska vara den absolut bästa arbetsgivaren där alla trivs, har roligt, utmanas och utvecklas. Vi har en öppen och tät dialog med medarbetarna men en undersökning är ett bra komplement och verktyg för att ta reda på tankar och åsikter kring organisationen. Resultatet i undersökningen pekar på vad vi ska vara stolta över och vilka förbättringsområden som ska prioriteras för att vi ska kunna bli en ännu bättre arbetsgivare. 

Generellt har vi fått väldigt höga resultat på undersökningen men det vi är extra glada över är att 100% av medarbetarna som svarat på undersökningen är stolta över att jobba på Ictech. Lika stor andel har förtroende för ledningen, att rätt frågor prioriteras och att företaget styrs på ett professionellt och strategiskt sätt. Ett annat område som fick högt betyg i undersökningen är cheferna. 97% av medarbetarna känner sig uppskattade av sin chef och nöjd med deras relation. Från start har vi investerat i en mycket hög servicenivå, exempelvis genom få anställda per chef, och det höga resultatet i undersökningen kan vara en följd av den investeringen.

Hela 97% skulle rekommendera Ictech till en vän eller kollega. Det är något vi blev mycket glada över och även att 95% ser Ictech som en ideal arbetsgivare. Trots de höga siffrorna slutar inte förbättringsarbetet i respektive område utan intensifieras ännu mer. 

*Siffrorna ovan avser andelen positiva resultat. Vi är extra stolta över att de allra flesta dessutom gav oss absolut högsta betyg. Svarsfrekvensen var ca 86%. 

 

Här kommer några kommentarer från medarbetarna som beskriver Ictech som företag:

 

Trevligt gäng. God atmosfär.

Avslappnad och familjärt företag.

Kollegorna är duktiga ingenjörer och sociala individer.

Det bästa med Ictech är lönemodellen och transparensen.

Väldigt familjär atmosfär på allt vi gör tillsammans.

Man känner sig absolut inte som ”en i mängden” utan Ictech är som en jobbfamilj man kan ”komma hem” till.

Jag tycker om konferenserna och alla aktiviteter som företaget anordnar. De skapar gemenskap och trygghet.

Kreativitet och glädje uppmuntras.