Ictech öppnar kontor i Linköping

5 oktober 2020

Teknikbolaget Ictech har sedan starten 2012 haft en stabil organisk tillväxt och är nu 85 medarbetare i Göteborg. Nu väljer Ictech att öppna upp ytterligare ett kontor i Linköping för att som CEO Richard Hedström säger “har man möjlighet att gasa när många andra bromsar- då tar man den”. 

Förutom att erbjuda konsulttjänster och specialistkompetens inom system- och mjukvaruutveckling har Ictech alltid tagit sig an möjligheter när dom dyker upp, om dom ligger i företagets långsiktiga strategi. Bolaget valde till exempel att rekrytera en välrenommerad forskare redan innan det fanns en forskningsverksamhet. Nu är Ictech en viktig del i ett av Sveriges största forskningsprojekt kring fjärrstyrning av vägfordon. Ictech har också valt att investera i startups. När en av konsulterna hade en kreativ affärside om att skapa en mjukvara för gitarrvirtuoser så investerade Ictech. Verksamheten är nu ett eget företag, Migic Music AB.

Det som gjort dessa satsningar möjliga är den långsiktighet som genomsyrat företaget sedan starten. En genomgående mycket hög kvalitet i erbjudandet till både kunder och medarbetare och vinster som återinvesteras i verksamheten har skapat både stabilitet och förmågan att ta vara på möjligheter när dom dyker upp.

Stabiliteten, som inte minst har varit en trygghet nu under corona, har nu också gjort det möjligt att starta upp ett helt nytt kontor i Linköping.

Jag tror att vi sticker ut nu när vi väljer att öppna upp nya kontor och satsa på nya verksamheter, när många har gjort tvärtom och minskat eller till och med  avvecklat. Vår affärsidé har hela tiden varit att bygga ett företag som håller så hög kvalitet i sitt erbjudande att efterfrågan finns kvar även när konjunkturen viker. Vi är ett av väldigt få konsultbolag som faktiskt har fler medarbetare nu än i mars, dessutom med full beläggning. Det ger oss ekonomisk möjlighet att göra en sån här satsning vilket vi är mycket glada och stolta över. Sen har vi haft lite tur också och hittat en perfekt person i en perfekt region. Om man har möjlighet att gasa när många andra bromsar – då tar man den. – Richard Hedström, CEO Ictech

Verksamheten i Linköping kommer att drivas av Niclas Kark som har god erfarenhet av ledande roller inom konsultbranschen. I Ictech har Niclas hittat ett företag som delar hans syn på hur ett modernt företag ska drivas; långsiktighet före kortsiktiga vinster, hög kvalitet och ett äkta medarbetarfokus där cheferna faktiskt ges möjlighet att lägga tid på konsulterna. Här är Niclas ord om det nya verksamheten i Linköping:

Linköping är en av Sveriges mest tekniktäta städer och har offensiva tillväxtplaner. Många av Ictechs kunder finns redan där och vi ser redan möjligheter att utvidga vårt erbjudande både mot dom och mot andra företag inom R&D. Dessutom är ju möjligheterna att rekrytera bättre än på länge. Redan där har vi mycket bra förutsättningar för att lyckas. Sen tror jag att vi har en extra konkurrensfördel i Linköping i vårt erbjudande till medarbetarna som nog är unikt i regionen. Jag tror att det kommer att upplevas som mycket attraktivt för de medarbetare vi söker. – Niclas Kark, CEO Ictech Linköping

Verksamheten i Linköping kommer att vara ett dotterbolag till Ictech AB men figurera under samma företagsnamn, Ictech. Kulturen kommer självklart vara densamma som på Ictech i Göteborg och präglas av transparens, ett personligt bemötande och hög kvalitet. Även kunderbjudandet kommer vara detsamma där specialistkompetens och kompletta lösningar inom system- och mjukvaruutveckling både onsite eller inhouse erbjuds.

Är du nyfiken på vilken typ av projekt vi kan bidra med kompetens inom eller kanske om vi har lediga tjänster i Linköping? Kontakta Niclas så berättar han gärna mer eller kom in på en fika på vårt nya kontor på Linköping Science Park.