Fullsatt på årets inspirationsevent

7 maj 2019

Ictechs inspirationsevent är ett årligt event vi har för kunder, medarbetare, intressenter och annat gött folk. Eventet är till för att tillsammans bli inspirerade, intresserade och engagerade. Stort tack alla gäster och inblandade för en trevlig kväll, tillsammans slog vi rekord i antal personer på kontoret. 

I år hade vi bjudit in den otroligt begåvade talaren Andreas Ekström som är kulturjournalist på Sydsvenskan i Malmö-Lund. Hans aktuella föreläsning, som väckt internationell uppmärksamhet, heter ”Sju sätt att äga världen”. Den visar hur makt, pengar och kunskap har snedfördelats i den digitala revolutionen – men också vilka enorma möjligheter som därför har uppenbarat sig: att bygga nya affärer, nya sociala samspel och det internet vi verkligen vill ha. ”Sju sätt att äga världen” är på en gång en omvälvande samtidsanalys och en apell för digital demokratisering. Andreas Ekström har gjort många hundra föreläsningar, författarbesök och seminarier kring den digitala revolutionen och är mycket uppskattad för sitt sätt att med pedagogisk tydlighet och utmanande frågor få publiken att omvärdera sitt nätbeteende. Andreas Ekström har arbetat i ett tjugotal länder och nått en internationell publik genom TED.com, där en av hans föreläsningar visats över en miljon gånger. Han utsågs till Årets talare 2019.

Efter föreläsningen bjöds det på god mat och inte minst Ictechs egenbryggda öl, som vi kallar ”I see beer”, tillverkad av konsulten Per Pålsson. Ölen gjorde succé och det gjorde även vår hemsnickrade tävling ”Speedball”. Tävlingen gick ut på att man på kortast möjliga tid skulle fjärrstyra ett litet klot (Sphero Bolt) till att träffa ett antal plattor i rätt ordning. Personen med snabbast tid vann en brandad elscooter i Ictechs klassiska lila färg. Stort grattis Magnus Hedin som vann!

Vi hade plats för 120 gäster på kontoret, trodde vi. Eventet var populärt så helt plötsligt var vi uppe i 140 anmälda gäster och då ändrade vi oss och tänkte ”finns det hjärterum finns det stjärterum”. Vi slog därmed rekord i antal personer på kontoret vilket var roligt. Är du intresserad av att komma på nästa inspirationsevent, kontakta oss så får du en inbjudan!