I see technology

En bra byggd plattform skapar möjligheter.

En bil i dag håller generellt sett ganska länge. Men nuförtiden är bilen en helt annan i slutet av sin livslängd jämfört med när du först köpte den. Den har då bättre, fler och nyare funktioner och den har också blivit säkrare med åren. Det som gör detta möjligt är en bra byggd plattform som bidrar till att du kan uppdatera programvaran i bilen med de absolut senaste funktionerna.

 

Plattform

Börja i rätt ände – med en stabil grund.

En plattform som är bra byggd innebär att mjukvaran är tillräckligt generell för att möjliggöra flera olika tillämpningar. Genom att initialt ta en större kostnad för att bygga en generell och stabil grund blir varje delfunktion sedan både billigare och går snabbare att utveckla vidare på. 

Vad erbjuder Ictech inom plattform?

Konsulterna på Ictech har jobbat med plattformsutveckling i många år och inom olika branscher. Exempelvis med integration av android i fordonsindustrin. Våra konsulter har god förståelse för stora system, bred kompetens och förmågan att extrahera komplexitet.

Oavsett om ni behöver konsulter på plats hos er eller ett dedikerat team inhouse hos Ictech så har vi konsulter med lång erfarenhet som kan hjälpa er.

Vi gör även helhetsåtaganden och kan också bidra i forskningsprojekt. Samarbetet skräddarsyr vi alltid tillsammans utifrån era behov och utmaningar.

Plattformsutveckling

“Jag jobbar i ett team inhouse mot Volvo Trucks avdelning Powertrain Engineering. Vi arbetar med en plattform som alla Volvos drivlinor använder sig av. Jag har jobbat med plattformsutveckling i flera år. Det är kul att jobba på den här nivån och vara med och greja lite överallt. Sedan är det väldigt roligt att Volvo byggt sin egna plattform som går att anpassa och återanvända till elbilar, gasbilar, grävmaskiner och så vidare”

Picture of Marcus Ahlberg

Marcus Ahlberg

Mjukvaruutvecklare

Nyfiken på våra kundprojekt inom plattform?

Vi har hjälpt exempelvis Husqvarna, Aptiv, Volvo Cars, och WirelessCar.

Plattform Ictech