I see technology

En smartphone på hjul.

Svarar du på sms genom att diktera via bilens ljudsystem när du kör bil? Kanske letar du reda på närmaste tankstation i bilens inbyggda display? De här smarta funktionerna är möjliga tack vare bilens moderna infotainmentsystem – och gör din körning både bekvämare och säkrare.

Forskningsartikel

Information, underhållning och säkerhet.

I varje modern bil hittar du numera en integrerad pekskärm på instrumentpanelen. Du får du exempelvis tillgång till kartor och navigering, kan skicka sms och lyssna på musik. Du får också information om närmaste laddningsstation, olyckor på vägarna eller risk för halka. 

Utvecklingen av infotainmentsystem för bilar är ett av de snabbast växande teknologiska områdena. Det kräver ingenjörer med bred teknisk kompetens, specialistkunskap och stort fokus på problemlösning.

Vad erbjuder Ictech inom infotainment?

Ictech har under många år jobbat med projekt inom infotainment tillsammans för våra kunder. Vår unika mix av kompetenser och långa erfarenhet gör att vi kan ta oss an olika typer av uppdrag.

Oavsett om ni behöver konsulter på plats hos er eller ett dedikerat team inhouse hos Ictech så har vi konsulter med lång erfarenhet som kan hjälpa er.

Vi gör även helhetsåtaganden och kan också bidra i forskningsprojekt. Samarbetet skräddarsyr vi alltid tillsammans utifrån era behov och utmaningar.

Jobba hos oss

Infotainmentsystem ökar säkerheten när du kör bil.

Användarvänligt

Det blir enklare att interagera med bilens system genom den stora pekskärmen.

Kommunikation

Telefonsamtal och sms kan besvaras handsfree genom ljudsystemet.

Trafik och väder

Information om exempelvis väder och risk för halka presenteras tydligt.

Kollisionsvarning

Föraren får information om olyckor och kan undvika farliga vägar.

Kontrollsystem

Systemet varnar om något är fel på bilen eller batteriet är urladdat.

“Jag jobbar med apputveckling för EcarX Group med infotainmentsystem inom Android automotive. Vi håller på med ett projekt inom Connectivity & Connected Services. Det handlar om att bilförare ska kunna ladda ned en uppdaterad mjukvara till bilen och få den att fungera utan att behöva åka till verkstaden. Det är superkul och utvecklande.”

Picture of Niklas Lange

Niklas Lange

Mjukvaruutvecklare & Scrum Master

Nyfiken på våra kundprojekt inom infotainment?

Vi har hjälpt exempelvis Volvo Cars, och EcarX.