Försvar

Vill du veta mer om projekt inom försvaret?

Johan Josefsson

Business Area Manager

070-987 31 89

johan.josefsson@ictech.se

Ictech är en säker partner inom försvar och säkerhet

I den komplexa politiska miljön som råder blir säkerhet allt viktigare och inte minst inom försvarsbranschen. En nödvändighet är exempelvis olika radarsystem som används för att trygga länders integritet och säkerhet.

Radarsystem tillverkas i förhållandevis små serier med extrema krav på livslängd och funktionssäkerhet. Ictech har kompetenser som passar perfekt i detta område då det handlar om hög tekniknivå, mogna utvecklingsprocesser och ett starkt säkerhetsfokus.  

För att möta nya utmaningar måste radarsystemen hela tiden utvecklas. Delvis handlar det om bättre stealth-teknik och mer avancerade störsändare som ställer allt högre krav på systemen. Det handlar även om drönare som på senare tid har blivit en stor utmaning eftersom de är svåra att skilja från andra små objekt. En tredje utmaning är civila applikationer där efterfrågan växer. Ett exempel är Saab Group som har skrivit ett avtal med australiska myndigheter att leverera utrustning och system för att övervaka och skydda stora barriärrevet.

Ictechs ingenjörer har lång erfarenhet av att utveckla radarsystem för försvarsindustrin så de kan hantera de utmaningar som uppstår. Några exempel på kompetensområden är:  

  • Radarsignalbehandling
  • Säkerhetskritisk mjukvaruutveckling
  • Databehandling

Är du nyfiken på vilken typ av projekt vi kan hjälpa till med, eller om vi har lediga tjänster inom försvarsindustrin? Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Läs också...