Fordon

Vill du veta mer om våra projekt inom fordon?

STEFAN FALKERUD

Business Area Manager

070-890 62 00

stefan.falkerud@ictech.se

Självkörande bilar

Det sker spännande framsteg inom fordonsindustrin och främst inom området självkörande bilar och aktiv säkerhet. Vi kan i och med digitaliseringen konstatera att en bil inte längre är vad den en gång var, den är nu mycket roligare än så.

Idag ser vi allt hårdare miljökrav med mål att skapa en mer hållbar värld. Självkörande bilar, Autonomous Drive, är ett högaktuellt område Ictech arbetar med som bidrar till enorma miljövinster. Genom att etablera självkörande bilar på marknaden ser vi en framtid med en effektivare bilflotta, smartare vägval, bildelning och minskat behov av parkeringsplatser. Ett viktigt mål är även bättre säkerhet i trafiken för att minska olyckor.

I Göteborg, där Ictech har sitt huvudkontor, finns flera spännande företag som utvecklar självkörande fordon som vi samarbetar med när det gäller bland annat:

  • Utveckling av plattformar för självkörande bilar
  • Forskningsprojekt för HMI/UX till självkörande fordon
  • Utveckling av avancerade funktioner inom aktiv säkerhet

För att skapa en mer miljövänlig värld behöver vi även öka användandet av elektrisk framdrivning och därmed minska beroendet av fossila bränslen. Utveckling av eldrift är något Ictech arbetar med tillsammans med flera olika aktörer och just nu arbetar vi specifikt med:  

  • Nyutveckling av styrsystem för högspänningsbatterier för el- och hybridfordon
  • Systemering och utveckling av framtida bilars elsystem
  • Nyutveckling av kontrollsystem för motorerna i nya hybrida lastbilsmodeller
  • Energieffektivisering genom att utveckla styrsystem för drivlinan

Är du nyfiken på vilken typ av projekt vi kan bidra med kompetens inom eller kanske om vi har lediga tjänster inom fordonsindustrin? Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 

Det är viktigt att hålla sig ajour med det senaste inom funktionsstandarder för säkerhetskritiska system. Därför har vi på Ictech deltagit i kursen ISO 26262 Road Vehicles – Functional Safety. – Johan Josefsson, Business Area Manager

Läs också...