Flyg

Vill du veta mer om projekt inom flygindustrin?

STEFAN FALKERUD

Business Area Manager

070-890 62 00

stefan.falkerud@ictech.se

Effektivisering och digitalisering av flygindustrin

Flygindustrin står inför stora utmaningar då säkerheten ska stärkas, luftrummet utökas och miljöpåverkan minska. Det är en konkurrensutsatt bransch som därför ställer höga krav på effektivisering i alla delar.

För att uppnå stärkt säkerhet och utökat luftrum krävs enorma satsningar på automatisering och digitalisering i samtliga delar av flygindustrin. Samma sak gäller när det kommer till att minska miljöpåverkan. Idag påverkar flygindustrin miljön i stor utsträckning då den står för två procent av världens totala koldioxidutsläpp. För att förändra detta krävs stora förbättringar i flertalet delar av flygbranschen.

Ictech har kompetens av system- och mjukvaruutveckling i flera områden i flygindustrin. Just nu arbetar vi bland annat med att effektivisera flygledar- och bokningssystem. Detta är centrala system för att maximera nyttjandet av flygplanen och personalen för att minimera väntetider, omvägar och förseningar.

Ictechs ingenjörer har kompetens i bland annat dessa områden inom flygindustrin:

  • Mjukvaruutveckling
  • Applikationsutveckling
  • Funktionssäkerhet
  • Continuous Integration & Continuous Delivery
  • IT-säkerhet

Är du nyfiken på vilken typ av projekt vi kan hjälpa till med, eller om vi har lediga tjänster inom flygindustrin? Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

 

Läs också...