Företaget RecoMended vill bli experter på att återställa textila produkter – vare sig det handlar om arbetskläder, jeans eller modeplagg. Med en innovativ och patenterad lösning för kostnadseffektiv klädreparation, ska operatörer inte behöva utbildning för att arbeta med återställningsprocesser. För att komma vidare med sin produkt behövde RecoMended ett skalbart och användarvänligt webbgränssnitt som skulle vara enkelt att använda både för administratörer och för framtida operatörer.
Mjukvara för att laga kläder
Grundarna bakom företaget har lång erfarenhet inom textilindustrin och brinner för hållbarhet. RecoMended ser tre olika områden för sin produkt. Det kan gälla kläder som behöver lagas för att de är slitna men även kläder som har ett mindre produktionsfel när de kommer från fabriken som behövs rättas till. Det tredje flödet är att denna lösning kan hjälpa företag som redan erbjuder lagning av kläder till sina kunder. En automatiserad och storskalig process gör det betydligt mer klimatvänligt och kostnadseffektivt för företag att återbruka istället för att återvinna. Initialt planerar de att lansera tjänsten på den svenska marknaden, med en långsiktig ambition att expandera till utlandet.
Jag träffar Erik Lindtorp, en av grundarna till RecoMended, som berättar om samarbetet.
Vilka specifika utmaningar stod ni inför innan ni kom i kontakt med Ictech?
Vi ville skapa ett intuitivt webbgränssnitt som främst ska vara enkelt för administratören att utveckla och laborera med i R&D men skalbart inför att anställda och operatörer ska börja använda det. Vi hade 100% koll på funktionerna som vi ville integrera men såg inte framför oss hur det skulle se ut. Vi kände förtroende för att Ictech skulle guida oss så att webbgränssnittet skulle bli så intuitivt som möjligt. Ictechs konsulter, Christian och Philip, var nyckelpersoner i projektet, Philip tog fram en design i Figma, och Christian implementerade den enligt mina önskemål om funktion. De kom båda med värdefull input och det resulterade i en mycket användbar lösning, berättar Erik.
Hur fungerar webbgränssnittet?
I webbgränssnittet kan man styra hur oregelbundet mönstret ska vara, och rikta lagningen i enlighet med det mönster som redan finns, för att göra lagningen så osynlig som möjligt. Med hjälp av webbgränssnittet kommer vi framåt snabbare. Nu har vi en live-feed från kameran, som möjliggör att man kan testa mönster väldigt snabbt, innan det skickas över till maskinen. Om det är fel märker vi det tidigare nu. I fasen vi befinner oss i nu är det viktigt att detta fungerar som ett arbetsverktyg för att ta reda på de mest kritiska delarna.
Samarbetet med Ictech har fungerat väldigt bra och vi har kommit på en hel del saker tillsammans. Vi har till exempel skapat ett sätt att göra varje lagning unik. Vid varje tillfälle genereras ny kod och det kunde backend-teamet använda sig av i utvecklingen. I detta arbete har jag förstått hur viktigt det är att ha en designprocess, de saker jag inte kan sätta ord på kunde vi snappa upp med hjälp av Philip och designprocessen i Figma, berättar Erik. Det har sparat oss pengar. Jag tar med mig att det är värt att lägga tid på processen i den fortsatta utvecklingen. Vi planerar att göra en uppgradering av vår teknik om det visar sig att kundintresset finns och då ska dessa system prata med varandra live. Då tror jag att designprocessen blir väldigt användbar när Ictech, backend-teamet och RecoMended ska förstå varandra. Jag tycker att alla som har varit inblandade från Ictech har förstått den aspekten, och ifrågasatt mina tankar när jag har spånat iväg och hjälpt till att prioritera hur vi bäst kommer framåt i detta skedet.


Ictech har förstått vart i processen vi som startup befinner oss, hållit budget, vilket har varit superviktigt och hjälpt oss att nå våra uppsatta mål så att vi kan testa mot kund.”
Erik Lindtorp, grundare RecoMended.
Det är verkligen ett spännande projekt! Skulle du kunna rekommendera Ictech till andra startups?
Om jag skulle utgå från att alla på Ictech är lika duktiga som de som jag har träffat skulle jag absolut rekommendera andra startups och mer etablerade företag att jobba med Ictech. Jag upplevde att Ictech hjälpte oss att avgöra vad som var need to have och vad som var nice to have och guidade oss genom processen och gav ett estimat vad det skulle kosta. Men också, att vi hade lyxen att Ictech förstod vad vi ville åstadkomma.
Tack för pratstunden Erik och lycka till på er fortsatta resa.
Behöver du hjälp av ett komplett team av konsulter för att snabbt komma igång med ditt nästa projekt? Ta reda på mer här!