En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Ictech är en plats där teknik och innovation möter värme och humor, där system- och mjukvarulösningar tas fram med lika stora delar kod som hjärta. Vi strävar efter att vara en genuin, innovativ och långsiktig partner med fokus på bred teknisk kompetens och hög kvalitet. Men gudarna ska veta att vi inte är perfekta. Här kommer 5 svagheter vi har på Ictech.

1. Vi pratar Klingon, vi vet (men vi jobbar på det).

Våra konsulter älskar det de gör och det märks. Tillsammans skapar vi framtidens produkter och utvecklar innovativa systemlösningar i teknikens framkant. Men det innebär också att vi är rätt så nördiga. Ibland är vi så inne i tekniken att vi riskerar att uppfattas som klingoner. Vi måste påminna oss om att inte alla pratar JavaScript över middagsbordet och att livet har fler rader än koder.

2. Vi beter oss som kräsna katter.

Varje konsult som kommer genom våra dörrar är handplockad för sin unika kompetens och förmåga att lösa problem. När det gäller rekrytering är vi mer kräsna än en katt på en gourmetrestaurang. Det beror på att vi tror stenhårt på att matcha rätt konsult med rätt uppdrag. När ett nytt uppdrag dyker upp tar vi inte bara första bästa person. Vi vill att kunden ska få en konsult med exakt rätt kompetens för uppdraget. På samma sätt vill vi att konsulten ska få ett uppdrag som hen tycker är superkul. Och det kan ta lite tid. 

Recension Ictech

3. Vi saknar blinkers – den enda vägen fram är framåt.

Nyfikenhet i kombination med korta beslutsvägar är något vi värnar om på Ictech – det är då vi får saker att hända. Men ibland är våra beslut så snabba att det känns som om vi är på en teknologisk autobahn och helt saknar blinkers. Våra kunder och samarbetspartner uppskattar oss för att vi är snabbfotade och agila. Men det är klart, vi undviker helst en fortkörningsbot om vi kan.

4. Vi petar och petar. Och petar.

Vi nöjer oss inte med mindre än enastående kvalitet. Våra kunder ger oss fantastiska omdömen som vi är superstolta över och vi ser det som vår personliga utmaning att överträffa förväntningarna varje gång. Men ibland när vi ser en bugg eller något annat som inte ska vara där blir det lite som att upptäcka en spindel i duschen; du vet att den antagligen inte är så farlig, men det betyder ju inte att du vill ha den som sällskap, eller hur? Då är vi tvungna att ta hand om problemet och se till att allt är på rätt plats och fungerar som det ska, så att vi kan leverera en helt perfekt lösning.

5. Du blir liksom inte av med oss. 

Ictech har lägst personalomsättning i branschen. Medan andra konsultbolag ligger på 10–25% per år kan vi stoltsera med våra 6%. Det beror på att våra konsulter trivs och har kul på jobbet, är nöjda med sina uppdrag och gillar sina chefer. Det i sin tur skapar långsiktighet och trygghet hos våra kunder som kan få hjälp av samma konsult år efter år om de vill. Du bli liksom inte av med oss. Inte på många år i alla fall.

Är du mer nyfiken på Ictech? Spana in vad vårt erbjudande för att ta reda på vad vi gör eller vår karriärsida för att veta mer om hur det är att jobba hos oss.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...