Ictech i Karlstad: UX design, utvecklingsprojekt och framtidsvisioner

I höstas öppnade vi ett nytt kontor i staden där solen alltid skiner och breddade vårt erbjudande med en satsning på digital användarupplevelse. Bakom satsningen står en driven, nyfiken och superkompetent Karlstad-VD som passar som handen i handsken för jobbet. Vi satte oss ner med Pontus Wendel för att prata UX design, utvecklingsprojekt och framtidsvisioner.

Hej Pontus, VD för Ictech i Karlstad! Ni ska satsa på digital användarupplevelse. Det låter jättespännande, berätta!

Ja, gärna. Digital användarupplevelse för oss handlar främst om hur människor uppfattar och nyttjar teknik, produkter, tjänster via olika typer av digitala gränssnitt. Det är väldigt många olika faktorer som spelar in i hur den digitala upplevelsen blir. På Ictech kommer vi jobba heltäckande med hela processen, från behovsanalys, design, utveckling till implementationen av både de digitala gränssnitten och den underliggande funktionaliteten som användarna interagerar med.

Vi kommer också jobba med kunder i olika branscher som har olika användarmålgrupper.

Men oavsett vilken bransch det handlar om och vilken användarmålgruppen är, så är det för oss naturligt att säkerställa att vi har en digital produkt eller tjänst som är tillgänglig. Det vill säga, vi tar hänsyn till både innehåll, design och teknik i det digitala gränssnittet för att det ska vara tillgängligt för alla människor, oavsett förmåga.

Det låter som att det kommer bli superkul projekt och spännande konsultuppdrag, eller?

Ja, det är jag helt övertygad om att det kommer bli. Dels för att vi alltid strävar efter att få skapa tekniska innovationer tillsammans med våra engagerade kunder. Och sedan tror jag även att det kommer vara både spännande och utvecklande för konsulterna att få jobba med olika kunder i olika branscher, och dessutom på flera olika sätt. Det kan dels vara specialistkonsultuppdrag, men det kan också vara teamleveranser och projektåtaganden där flera kollegor på Ictech får hjälpas åt för att ta fram både det bästa av användarnas förmågor och av teknikens möjligheter.

Men du, förutom de här spännande projekten, vad kan man förvänta sig mer som konsult på Ictech i Karlstad?

Då skulle jag framförallt säga ett flexibelt och positivt arbetsklimat. Jag skulle också vilja lyfta fram den möjlighet det innebär att få vara med och forma Ictech i Karlstad tillsammans med mig och övriga kollegor – och ha riktigt kul på den tillväxtresan.

UX designers på Ictech i Karlstad

Ni är ju precis i startgroparna nu. Men om du plockar fram visionären i dig, var är Ictech i Karlstad om fem år?

Om fem år ser jag framför mig att vi är väletablerade i Karlstad, både sett till antal medarbetare, kompetensmix, och flertalet pågående kundsamarbeten. Jag ser också framför mig att vi tillsammans har har lyckats skapa en Ictech-i-Karlstad-kultur som är unik. Och att vi har roligt tillsammans på jobbet, men även utanför arbetslivet med olika sociala aktiviteter. Och sist men inte minst, så tänker jag också att vi inom fem år har både utvecklat och fått bra utrullning på vår första egna digitala produkt.

Det ska bli superkul att följa er. Tack, Pontus!

Vill du bli en del av Ictech i Karlstad och jobba med spännande konsultuppdrag i den tekniska frontlinjen? Spana in våra lediga tjänster!

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Kvinnor på Ictech inom tech
company

Kvinnor inom tech: Gör plats för tillväxt och innovation

Vi närmar oss Internationella Kvinnodagen som är en viktig dag. Men för oss på Ictech räcker den inte riktigt till för att vi ska hinna med att fira kvinnors framgångar och lobba för ökad jämställdhet, inte minst inom techbranschen.