Ictech i Linköping – en plats för system- och mjukvaruutvecklare som vill ha kul på jobbet

Ictech startade kontor i Linköping 2020 och det har hänt mycket på tre år. Med 25 smarta konsulter på 500 lekfulla kvadratmeter och 11 spännande kunder är det enkelt att se framgången. Kontoret drivs av två härliga ledare – VD Niclas Kark som tror stenhårt på att ha kul på jobbet, och konsultchef Rickard Isacson som sätter värderingar, kvalitet och långsiktighet i fokus.

En stadig tillväxt sedan starten

Niclas Kark som är VD för Linköpingskontoret har hållit på med konsultverksamhet i över 8 år. Konsultchef Rickard är ingenjör i grunden, har en master i elektroteknik och 15 års erfarenhet som konsult. Niclas startade Ictech i Linköping i oktober 2020 och nu, tre år senare, rullar det stadigt på framåt.

– Vi har växt bra sedan starten och har blivit 25 medarbetare på bara tre år. Samtidigt har vi lyckats behålla en snitterfarenhet på över 11 år. Så vi har extremt kompetenta konsulter, vilket är väldigt roligt. Nu är vi inne på vårt tredje kontor och har gått från 22 kvm till 500 kvm. Så nu har vi plats för alla leksaker! säger Niclas.

Spännande uppdrag inom system- och mjukvaruutveckling

På Ictech i Linköping jobbar ett härligt gäng konsulter inom system- och mjukvaruutveckling. Tillsammans hjälper de en bred kundbas inom olika branscher med att förstå deras utmaningar och hitta riktigt bra lösningar. 40% av projekten körs inhouse på kontoret.

– Vår största kund är Volvo där vi jobbar tillsammans med Göteborgskontoret i ett projekt inom elektrifiering och batteridrift. Andra spännande kunder är rymdteknikföretaget Maxar där vi tar fram lösningar för att generera 3D-kartor av satellitbilder. För Saab Dynamics bygger vi videosystem till stridsfordon, och för Veoneer  jobbar vi med projekt inom autonoma fordon, berättar Niclas.

Mjukvaruutvecklare och systemutvecklare

Ett konsultbolag som skiljer sig från mängden

Trots hård konkurrens på marknaden vad gäller både konsulter och kunder har Ictech i Linköping lyckats bra. Anledningen är nog fokuset på hög kvalitet och att bolaget styrs av att folk med bra värderingar, som att alla – medarbetare såväl som kunder – ska trivas och stanna kvar.

– Vi sticker ut i konkurrensen för att vi står för något helt annat; vi är värderingsstyrda och helt kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Vi genomsyras av långsiktighet, vilket vi märker är något som både kandidater och kunder vi träffar saknar hos andra konsultbolag, säger Rickard.

En flexibel lönemodell för konsulter – lite som att driva eget

Som en del av att sätta medarbetaren i fokus, erbjuder Ictech i Linköping sina konsulter en flexibel lönemodell. Den innebär att man får en specifik procent tillbaka på sitt arvode och sedan lägger man därefter upp sin egen arbetssituation.

– Vår flexibla lönemodell bygger på att vi ska ge tillbaka så mycket som möjligt till våra konsulter – det är ju dom som gör jobbet! Om det är viktigt med semester, som för vår konsult Andreas, så lägger man resurserna där. Vill man i stället ha en Tesla, som vår konsult Oskar, så lägger man pengarna där. Det är lite som att driva eget bolag. Men vi tar hand om allt det som ingenjörer oftast inte tycker är så roligt, som försäljning och administration, säger Niclas.

Ictech i Linköping – en plats där man har kul på jobbet

På Ictech i Linköping är kontoret en viktig – och kul – del av jobbet. Två dagar i veckan är det gemensam frukost och med jämna mellanrum arrangeras “inspirationsluncher” där konsulterna delar med sig av sina uppdrag.

Vi gillar att vara på kontoret. Det är mycket roligt jobb, men mellan varven kan man även spela shuffleboard och Cornhole eller köra racingspel och Call of duty i vårt gamingrum. Vi har en rullande shuffleturnering och när den är igång blir det alltid riktigt bra snack på Slack. Vi har också en bar där man kan hänga och blanda drinkar eller ta en öl. Det är en stabil bar som höll pall under vår inflyttningsfest! säger Rickard.

Baren på kontoret i Linköping

Är du konsult och nyfiken på Ictech i Linköping? Tveka inte att kontakta oss! Du kan också spana in våra lediga tjänster eller läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...