Konferensresa i Granada med fokus på generativ AI 

I september var hela Ictech-koncernen på konferensresa i Granada i Spanien. Konferensresan är årets roligaste teambuilding-event där alla Ictechare får möjlighet till utveckling, kunskapsutbyte, inspiration och lära känna varandra på djupet. I år fokuserade vi extra mycket på det intressanta området generativ AI.

Teambuilding är en självklarhet

Teambuilding är väldigt viktigt för att stärka relationerna mellan medarbetare och främja utvecklingen av våra högpresterande team. Målet med våra konferensresor är att främja sammanhållningen bland både nya och erfarna medarbetare samtidigt som de får en inblick i den unika Ictech-kulturen. Naturligtvis är också avsikten att skapa roliga och minnesvärda stunder tillsammans. Detta har varit en återkommande tradition sedan Ictech grundades 2012 och har alltid varit det mest uppskattade evenemanget.

Konferensresa med fokus på generativ AI

Fokus på generativ AI

Vårt fokus i år handlade om generativ AI. En av våra spännande föreläsningar höll våra AI-specialister från Ictech i. Under sessionen djupdök vi i teknologin och dess påverkan på vårt samhälle och framtid. Vi diskuterade potentialen i generativ AI och även de etiska frågeställningar som väcks av den nya teknologin. 

Open source, inner source och gatukonst 

Vi fick även en föreläsning av Juan J Merelo som är professor i datavetenskap vid Granadas Universitet. Han är en rutinerad mjukvaruutvecklare med ett intresse av graffiti. Merelo kan även mycket om Granada och har skrivit en bok om stadens gömda sevärdheter. Han pratade även om open source, inner source och gatukonst. 

Teambuilding är viktigt

Aktiviteter på konferensresan

Förutom konferens fick vi delta på en blandad kompott av teambuilding-aktiviteter. Vi besökte slotts- och borgområdet Alhambra, hajkade i bergen, hade vinprovning och gick guidad tur tillsammans i Malaga. Det var även ett modigt gäng som stack iväg och gick över svajande broar, åkte zip-lines och klättrade upp och nedför bergsslutningar. Under vår traditionella “wow-kväll” satsas det alltid lite extra och det bjöds på festligheter på den magiska restaurangen La Chumberga uppe i bergen. 

Festkvällen

Är du nyfiken på jobbmöjligheter hos Ictech? Spana in våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan redan i dag.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.