Cava & Canvas som tema när Ictech hostar Tjejer Kodar

Ictech är numera stolt partner till Tjejer Kodar – Sveriges största community för kvinnor intresserade av tech. Samarbetet är en del av vår satsning på inkludering med siktet inställt på en mer jämställd techbransch – och fler kvinnliga konsulter till Ictech. Härom veckan höll vi ett event med temat Cava & Canvas där vi hostade Tjejer Kodar för att lära känna varandra bättre. Med bubbel i glasen och färgglada penseldrag utbytte vi erfarenheter och kunskap under en härlig kväll.

Ett tryggt forum för kvinnor i techbranschen

När vi härom veckan hostade Tjejer Kodar samlades ett 50-tal kvinnor inom techbranchen på Ictechs kontor i Göteborg för att snacka tech, dricka bubbel, nätverka, äta sushi och måla. En del av vårt Ictech-gäng fanns på plats och höll en presentation tillsammans med Isabelle Swedar Wassén som är projektledare på Tjejer Kodar, en community som i dag har 15.000 kvinnliga medlemmar.

– Tjejer Kodar är en icke-vinstdrivande organisation som tack vare samarbeten med partners som Ictech kan hjälpa kvinnor med utbildning eller karriärbyte och att våga ta det där steget in i techbranchen. Som kvinna är det kanske inte alltid helt självklart, eftersom det fortfarande är en väldigt mansdominerad bransch. Vi vill ge tjejer ett forum där de kan känna sig trygga, utvecklas, hjälpa varandra och ha kul ihop, berättar Isabelle.

Ictech och Tjejer Kodar målar

Om att förlora sig i kod och använda rätt lingo

Kvällens deltagare bestod av en härlig blandning yrkesverksamma och studerande kvinnor inom techbranschen. En av dem var Rebecca som pluggar systemutveckling.

– Det är jättekul att koda. Man liksom förlorar sig lite i det och glömmer helt av att äta för att man så gärna vill lösa ett problem. Anledningen till att jag kom hit i kväll var för att träffa andra kvinnor i branchen, lyssna till andras erfarenheter och knyta nya kontakter. Mina förhoppningar för kvällen är att bli inspirerad, och våga fortsätta även när det känns motigt. Jag pluggar på distans, vilket kan kännas lite ensamt ibland. Men när man kommer till ett sånt här ställe som Ictech får man ny energi och känslan av att det faktiskt kan vara ett sånt här ställe man får jobba på framöver, om man har tur, säger Rebecca.

En annan av kvällens deltagare jobbar som affärsystemanvarig på en av Sveriges ledande mediekoncerner. Hon berättar:

– Jag har varit på flera event tidigare med Tjejer Kodar och blev väldigt glad när eventet med Ictech i Göteborg dök upp. Just nu jobbar jag i en mer projektledande roll och samarbetar med många kodare. För oss som har en mer projektledande roll tror jag att det i framtiden kommer att bli allt viktigare att kunna kodarnas språk, kanske inte i detalj, men förstå termer och kunna hänga med i diskussioner.

Fler kvinnliga konsulter till Ictech

Vi är superglada över att vara partners med Tjejer Kodar. Under 2023 har vi fokuserat på att öka andelen kvinnliga konsulter på Ictech och samarbetet med Tjejer Kodar passar därför som handen i handsken. Som partner hoppas vi kunna bidra till en mer jämställd techbranch och anordna fler roliga event för Tjejer Kodars medlemmar, en förhoppning som även projektledare Isabelle delar.

– Det känns superbra att samarbeta med Ictech. Vi sitter just nu och planerar för 2024, vad vi vill göra tillsammans och vad vår community har för önskemål. Vi hoppas på ett långsiktigt samarbete och fler roliga aktiviteter tillsammans. Genom partners som Ictech kan vi erbjuda våra medlemmar något de verkligen har nytta av. Vad det är för typ av aktivitet spelar inte så stor roll – huvudsaken är att det är kul och känns tryggt!

Är du kvinna och nyfiken på jobbmöjligheter hos Ictech? Spana in våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan redan i dag.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.