“På Ictech får man chans att briljera”

Hans vänner kallar honom för MacGyver, han är en fena på mjukvaruarkitektur och kämpar gärna lite extra för att kunna göra det han vill. Möt Oskar, fyrabarnspappan som kan fixa allt mellan himmel och jord och inte är blyg för att investera i snygga bilfälgar.

Hej Oskar! Du är Mjukvaruarkitekt och Software Lead på Ictech. Berätta vad du pysslar med om dagarna?

Som konsult på Ictech jobbar jag ute hos kund. Mitt uppdrag som mjukvaruarkitekt är att hålla ihop allting, så att alla i teamen och projekten jobbar åt samma håll. Jag ser till så att vi inte dubbeljobbar eller att något faller mellan stolarna, utan att processen följs.

Som Software Lead ansvarar jag för alla mjukvaruutvecklare i projekten. Jag leder teamen och hanterar behoven och fördelningen av resurser mellan olika projekt.

Oskar om att leda team inom mjukvaruutveckling

Det låter kul! Vilken typ av produkt jobbar ni med just nu?

Vi jobbar med flera olika produkter ute hos kund. Ett exempel är en nätverksbaserad kamera som är ruggad för en viss fordonstyp, där vi bland annat har väldigt höga krav på latens och omgivningstemperatur som vi måste säkerställa att vi möter.

Vad gör du när du inte leder team inom mjukvaruutveckling?

När jag inte jobbar med mjukvaruutveckling pysslar jag en del med hemautomation och 3D-printing. Med min bakgrund kan jag konstruera mina egna modeller om jag vill. Är något trasigt brukar jag göra en ny modell och 3D-printa den. Mina närmsta vänner brukar kalla mig för MacGyver – just för att jag kan fixa i princip allting. Och så har jag fyra barn att ta hand om där hemma. Det tar också sin tid!

Okej MacGyver, vad är det bästa med att jobba på Ictech då?

Mitt driv är att jag vill kunna göra vad jag vill. Och det gör jag genom att kämpa lite extra.

Det bästa med att jobba på Ictech är att fokus ligger på medarbetarna och att kvalitet går före kvantitet. Man får chans att briljera. Man tillåts hittar sin sak och bidra med den. Man har bra stöd från chefer och en hel infrastruktur uppbyggd runt omkring sig. Plus att det är ett växande företag som man får vara med och forma. Det är väldigt roligt.

Du kör den flexibla lönemodellen på Ictech. Varför då?

Den flexibla lönemodellen innebär att man nästintill driver eget företag. Men man slipper allt det administrativa och har redan kundkontakter uppsatta. Fördelen är att jag kan plocka ut den lön jag behöver för månaden och sätta av lite extra till pension. Sedan har jag även ett lite dyrt bilintresse som jag kan supporta – jag har garanterat Ictechs dyraste fälgar på min nuvarande bil, en Tesla Model Y Performance.

Lite kul på kontoret hinner jag alltid med.

Det låter dyrt, snyggt och snabbt! Sist men inte minst, kan du inte dela med dig av något härligt Ictech-minne?

Jag har flera! Mitt bästa minne är från förra årets konferensresa till Malta då vi hade en suverän weekend med intressanta föreläsningar, Jeepsafari och en båttur ut till en ö. Ett annat minne som jag aldrig kommer glömma är när vi var på konferens i Varberg. Vi avslutade med poolparty – ett sånt man bara ser på filmer – det var häftigt att uppleva!

Och vet du vad det bästa av allt är? Innan man vet ordet av är det dags för ytterligare ett episk Ictech-event! Tack Oskar!

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Ictech? Spana in vår karriärsida! Den är fullspäckad av info för dig som är redo för en spännande förändring.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...