5 anledningar att jobba som IT-konsult på Ictech

Är du redo för en förändring? Som IT-konsult finns det många konsultbolag att välja på. Men att hitta rätt – och liksom hitta hem – kan kännas som lite av en snårig djungel. Hur vet man egentligen vilket konsultbolag som är bäst? Det kan inte vi svara på. Men vad vi däremot vet med säkerhet är att vi har branschens lägsta personalomsättning – och att anledningarna är många. Så för att hjälpa dig en bit på traven, här kommer några av dom.

1. Var med och driv den digitala transformationen

Som IT-konsult på Ictech får du vara med och driva den digitala transformationen tillsammans med några av marknadens bästa ingenjörer. Du får jobba med spännande projekt som bidrar till framgångsrika systemlösningar i den tekniska frontlinjen.

Hos oss finns IT-konsulter med en mängd olika inriktningar. Våra systemarkitekter, till exempel, är duktiga på att ta fram en tydlig strategi och detaljerad planering för hur man ska realisera en omfattande teknisk utmaning. Ictechs lösningsarkitekter har bred teknisk kompetens och är grymma på att lösa problem. Våra mjukvaruutvecklare är duktiga problemlösare, bra lagspelare och (extremt) nyfikna på teknik. Här kan du läsa mer om de olika rollerna på Ictech.

Som IT-konsult på Ictech får du jobba med en mängd olika spännande uppdrag. Vi har bland annat hjälp till med utvecklingen av av en självkörande dumper för AB Volvo, en multicore-lösning för Veoneer och ett nytt system för elektronsik fångstrapportering för Havs- och Vattenmyndigheten.

2. Jobba med uppdrag som känns rätt för just dig.

Vi är måna om att våra konsulter jobbar med projekt som de tycker är spännande, utvecklande och roliga. Därför är vi inte alls intresserade av att delegera ut platser. I stället ser vi alltid till att matcha rätt konsult med rätt uppdrag. Det är superviktigt att det finns en samspel mellan konsult och kund, så att samarbetet känns rätt för alla parter.

Som IT-konsult på Ictech får du vara med och utveckla mjukvara och system för framtidens produkter. Du får jobba med spännande uppdrag bland annat i branscher som medtech, greentech, fordon, fintech, industri, telekom, IT och offentlig sektor. Våra IT-konsulter har specialistkompetens inom många olika teknikområden och branscher såsom autonoma fordon, infotainment, DevOps, HMI/UX, cybersäkerhet, maskininlärning, digitalisering och plattform. Här kan du läsa mer om våra olika teknikområden.

5 anledningar att jobba som IT-konsult på Ictech

3. Jobba som IT-konsult inhouse eller ute hos kund

På Ictech jobbar du som IT-konsult antingen inhouse i våra jättefina kontorslokaler i Göteborg eller Linköping. Då jobbar man ofta i team tillsammans med grymma Ictech-kollegor, både operativt och administrativt såväl som strategiskt. Eller så jobbar du ute hos kund med spännande uppdrag på plats, också ofta i team. Det finns även uppdrag där du kan jobba remote, om det passar dig.

Du kan jobba småskaligt eller med större projekt och helhetsåtaganden där du och ditt team ansvarar för alla delar i utvecklingsarbetet. Inom R&D kan du jobba med allt från projektledning, systemarkitektur och mjukvaruutveckling till CI/CD och HMI/UX. Du kan vara med och ansvara för utredning, planering, utförande, lansering och uppföljning.

Det finns många möjligheter helt enkelt. Vi tar beslut utifrån dina behov och önskemål.

4. Jobba en del och lek en del. Oavsett, ha kul.

Många säger att kontoret är till för jobb. Och det är det ju. Men inte enbart. Det är också till för att ha kul tillsammans med kollegor, vänner och familj. Ictechs kontor är utrustade med massor av lekytor med shuffleboards, VR-spel, gaiming rooms, racingstolar, playstation, musikinstrument, brädspel, barer och sällskapsytor för after work.

Vi är också hyfsat kända för vår uppsjö av event som inkluderar allt ifrån konferensresor, sommarfester och golftävlingar till inspirationsföreläsningar, nörd-projekt och Coding Dojos. Läs mer om våra roliga event här.

Vi tror också stenhårt på trygga, nära och långsiktiga relationer i en platt organisation med chefer som tar sig tid att lyssna på sina medarbetare. Det är kanske därför vi har den lägsta personalomsättningen i branschen? (Medan andra konsultbolag ligger på 10-25% per år kan vi stoltsera med våra 6%.)

Eller för att citera en av våra chefer: ”Vi behöver aldrig skarva, utan kan säga exakt som det är – att vi har supernöjda medarbetare och extremt låg personalomsättning. Många konsultbolag tänker att deras uppgift är att se till att deras konsulter genererar vinst. Vår uppgift är – framför allt annat – att serva våra konsulter och se till att de har det bra”.

IT-konsulter spelar shuffleboard

5. Bestäm själv när och hur mycket du jobbar.

På Ictech har du som konsult stort inflytande, bland annat på din lönemodell. Du kan själv välja hur mycket lön och ledig tid du vill plocka ut varje månad. Tänk dig exempelvis att du vill spara ihop för att investera i ditt nästa boende eller åka på en drömresa? Då kan du själv påverka din situation.

Så här säger exempelvis Claes om Ictechs flexibla lönemodell: ”För mig har det varit väldigt värdefullt att kunna få mer tid till familjen när jag behövt det”. Och så här säger Per-Åke: ”Jag älskar frihet under ansvar. Att själv kunna styra över hur mycket ledighet jag vill ha, plocka ut förmåner och lägga undan min lön passar mig alldeles utmärkt”.

Som vi brukar säga – ingen konsult är den andra lik. Men alla konsulters behov är lika viktiga. Därför bestämmer du själv hur du vill ha det.

Ökat behov av kompetens inom IT – utvecklare, se hit!

Vi ser ett ökat behov av den kompetens och de tjänster som våra IT-konsulter kan erbjuda. Behovet finns både hos kunder där vi redan har ett etablerat och bra samarbete, men också hos många nya spännande kunder. I och med det ökande behovet söker vi efter fler drivna, engagerade och nyfikna konsulter.

Är du en fena på .NET, Java, C, C++, Python eller Cloud? Just nu söker vi utvecklare till våra inhouse team i både Göteborg och Linköping för uppdrag inom olika områden.

Låter det spännande? Spana in tjänsterna här och skicka in din ansökan redan i dag, så tar vi reda på om vi är den du söker.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...