Vad kan du förvänta dig som konsult inhouse på Ictech?

Träffa Fredrik, en av våra positiva och energiska konsultchefer på Ictech som jobbar tätt ihop med våra team inhouse. Vi frågade Fredrik om kontorskultur, hur det går till när konsulter matchas med uppdrag och vad man egentligen kan förvänta sig som konsult inhouse på Ictech.

Hej Fredrik! Som konsultbolag har Ictech en lite annorlunda approach vad gäller att tillgodose kunders behov. Berätta?

Våra kunder har ett mer eller mindre direkt behov av en viss typ av kompetens. Det vi är duktiga på är att matcha det behovet med våra konsulter – med fokus på vad konsulterna tycker är kul. Våra konsulter har bred teknisk kompetens och framförallt är de intresserade av problemlösning. Det ger en viss dynamik.  Människor som är intresserade av att lösa problem är inte bundna till en specifik teknik eller en viss bransch. Så länge de tänder på problemet och tycker det verkar kul att lösa det,  anpassar de sig till tekniken eller branschen. Därför är det viktigt att hitta rätt uppdrag för rätt konsult. Det blir i slutändan väldigt bra, både för konsulten och för kunden.

Fredrik berättar vad du kan förvänta dig som konsult inhouse på Ictech

Så just matchningen – rätt konsult på rätt plats – är en viktig aspekt?

Ja, när våra konsulter är taggade på ett uppdrag, får också kunderna ut mycket mer jämfört med om vi skulle sätta en konsult på en position de inte riktigt är bekväma med. I kombination med bred teknisk kompetens och erfarenhet från olika branscher och teknikområden ger det en extra dimension. Det är väldigt svårt att förklara vad det är som händer, men det blir väldigt bra. Det visar sig även i att våra konsulter väljer att stannar kvar hos oss. Våra kunder anförtror oss också med större och mer komplexa projekt. Det är också ett väldigt gott tecken.

“När våra konsulter är taggade på ett uppdrag, får också kunderna ut mycket mer jämfört med om vi skulle tvinga in en konsult på en position de inte riktigt är bekväma med.”

Fredrik Artursson, konsultchef på Ictech

Hur går det till när ni går från småskaliga till storskaliga projekt?

Vi börjar kanske med ett litet uppdrag med en person på plats som ska lösa ett problem. Sedan får vi kontinuerligt fler förfrågningar: Den här personen är kanon. Har du fler sådana? Eller: Det här problemet vet vi inte riktigt hur vi ska lösa. Kan ni hjälpa oss? Det händer hela tiden, både när vi jobbar inhouse och ute hos kund.

konsult inhouse

Närmare hälften av uppdragen kör Ictech inhouse. Hur är det att jobba som konsult på Ictechs kontor?

Alla som har varit på Ictechs kontor märker att vi lägger mycket resurser på att skapa en vardagsrumskänsla. Vårt kontor är utformat så att man ska känna att man kan komma in när som helst, hänga med kollegor eller ta med kompisar på kvällar och helger. Atmosfären ger en speciell känsla som jag tror bidrar till att våra konsulter trivs. Det är ljust, fräscht och genomtänkt. Det gör att man blir lite gladare och att det känns kul att komma in till kontoret, helt enkelt.

“Ofta kommer kunder till oss med en utmaning eller ett problem som de vill ha hjälp att lösa. Och det är det våra konsulter tycker är absolut roligast. Det finns ingen tydlig väg framåt, man har inte gjort det här innan, det är svårt och det är kul.”

Fredrik Artursson, konsultchef på Ictech

Det låter som att trivsel och gemenskap är viktigt på Ictech?

Ja, vi har en go gemenskap och en mix av olika typer av människor. Allt ifrån vi i staben som har bakgrunder inom teknik,  ekonomi, HR och försäljning till våra konsulter med olika tekniska inriktningar. Eftersom majoriteten av oss i staben kommer från en teknisk bakgrund har vi också en stor förståelse för vad våra kunder vill ha och vad våra konsulter skulle trivas att arbeta med. 

Vi försöker även skapa en miljö som för oss samman med allt ifrån pingisbord och flipperspel till VR och ett labb där man kan hitta på grejer eller få hjälp med olika utmaningar i privata teknikprojekt. Det är en bra miljö som bidrar till framgång i våra inhouse-projekt och att konsulterna känner sig motiverade.

“Vi försöker skapa en miljö som för oss samman med allt ifrån pingisbord och flipperspel till VR och ett labb där man kan hitta på grejer eller få hjälp med olika utmaningar i privata teknikprojekt.”

Fredrik Artursson, konsultchef på Ictech

Vilka typer av projekt får man jobba med som inhouse-konsult då?

Ofta kommer kunder till oss med en utmaning eller ett problem som de vill ha hjälp att lösa. Och det är det våra konsulter tycker är absolut roligast. Det finns ingen tydlig väg framåt, man har inte gjort det här innan, det är svårt och det är kul. För oss är det även viktigt att vi tar oss an projekt som vi känner att vi kan ta ansvar för och fullfölja på ett bra sätt. Då måste det vara projekt som vi vet att våra konsulter tycker är roliga – ofta svårlösta grejer, oberoende av bransch, mindre åt förvaltningshållet och mer åt nyutvecklingsprojekt. Den inriktningen har vi haft historiskt och det är också den typen av projekt våra konsulter tycker är absolut roligast.

Vilka konsulter söker ni till era team inhouse på Ictech just nu?

Vi söker folk som drivs av problemlösning. Man ska tycka att det är kul att lära sig nya saker – inte känna att man är färdiglärd. Ålder spelar egentligen ingen roll. Vi har anställt allt ifrån 22-åringar till 62-åringar. Huvudsaken är att man vill dela med sig av sin kunskap. För det skapar en dynamik där det alltid finns någon som är nyfiken och någon som kan hjälpa till. Det gäller allt ifrån kundprojekt till egna privata utvecklingsprojekt som man kan driva i vår regi här på Ictechs kontor.

Vill du jobba inhouse på Ictech tillsammans med andra duktiga konsulter och bli coachad av toppenchefer som Fredrik?

Lämna in din ansökan i dag.

Det är superenkelt och tar bara 2 minuter.
FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Sommarfest på Donsö
fun

Sommarfest på Donsö

Varje år i juni är det dags för Ictech årliga sommarfest. Vi äter gott, tar en öl och slappnar av. I år hyrde vi en båt som tog oss till restaurang Isbolaget på vackra Donsö. 

expertise

Lär dig mer om cybersäkerhet för fordon

Ictechs teknikspecialist Anders håller i ett webbinarium om cybersäkerhet och hur man gör TARA-analyser (Threat Analysis and Risk Assessment) som är en del av den nya ISO standarden, ISO 21434.

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen.