“Jag kände att jag ville bli en del av gänget på Ictech”

Linda är en av Ictechs grymma mjukvaruutvecklare och Scrum Masters. K-pop-älskaren som styr projekt i nästa generations elbilar om dagen och åker långa vattenrutschbanor om natten. Det hon uppskattar mest med Ictech är gemenskapen, den inkluderande miljön och att cheferna är coacher snarare än chefer. Som konsult är Linda ständigt på tårna och en positiv och bidragande del i branschen.

Hej Linda! Du började som mjukvaruutvecklare och är nu Scrum Master på Ictech. Berätta om hur det gick till?

Jag läste spelprogrammering på Blekinge tekniska högskola och började som mjukvaruutvecklare. Sedan hoppade jag direkt över till Android-utveckling och jobbade med det ett gäng år. Under den tiden fick jag mer och mer feedback från mina kollegor som sa: Linda, du har ganska bra ledaregenskaper. Du kanske vill testa på att bli vår Scrum Master? Så jag testade på det. Jämfört med mjukvaruutveckling var det en annan typ av problemlösning, men ändå tekniknära och att man var en del av teamet. Jag tyckte att det var superkul och nu är jag Scrum Master på heltid.

Du jobbar just nu med ett projekt inom Electric Vehicles. Är det kul?

Ja, jag jobbar med ett uppdrag på WirelessCar och där har vi stort fokus på Electrical Vehicles. Det är väldigt spännande för det är ett teknikområde där det händer väldigt mycket. Det finns stora förhoppningar och framtidsvisioner samtidigt som det finns en hel del intressanta debatter. Så man får verkligen vara på tårna för att se till att fatta rätt beslut, så att det blir ett bra projekt. Det är också viktigt för mig att vara en positiv och bidragande del i branchen.

“Jag fick ta del av Ictechs gemenskap redan innan jag ens påbörjade mitt uppdrag. Ictech såg en investering i mig. Och jag tror att de fått mycket tillbaka tack vare den ödmjukheten och viljan att få med mig i gänget.”

Linda Karlsson, mjukvaruutvecklare på Ictech

Vad lockade dig till att börja jobba som konsult på Ictech?

Jag hade turen att ha flera vänner sedan högskoletiden som redan jobbade här och de rekommenderade Ictech som konsultbolag. Det är personer som inte är jättelätta att övertyga, så när de säger att något är bra – då är det verkligen bra. Det som också var roligt var att Ictech bjöd in mig till flera arrangemang innan jag påbörjade min anställning här. Jag fick se vilken typ av människor som jobbade här och känna på stämningen. Jag kände ganska snart att jag ville vara en del av det här gänget. Så jag valde jag att börja när jag blev erbjuden en anställning.

”Att vara Scrum Master är en annan typ av problemlösning jämfört med mjukvaruutveckling, men ändå tekniknära och att man är en del av teamet. Jag tycker att det är superkul.”

Linda Karlsson, mjukvaruutvecklare på Ictech

Det låter härligt att bli inbjuden till ett konsultbolag på det sättet. Blev dina vänner glada över att du blev deras konsult-kollega?

Ja, den största överraskningen för mig var när jag väl hade skrivit på anställningsavtalet med Ictech. Det dröjde ungefär en timma, sedan ringde de mig och frågade: Linda, kan du ta ledigt på fredag och måndag? Vi ska på konferensresa till Berlin.

Då hade vi inte berättat för mina vänner på Ictech att jag hade blivit anställd och skulle åka med. Deras ansiktsuttryck när jag plötsligt stod vid check-in på Landvetter glömmer jag aldrig. Det var härligt att kunna säga: Jag har blivit anställd. Jag är en del av er nu!

Det var en rolig grej att göra. Samtidigt kändes det bra att jag fick ta del av gemenskapen redan innan jag ens påbörjat mitt uppdrag. Ictech såg en investering i mig. Och jag tror att de fått mycket tillbaka tack vare den ödmjukheten och viljan att få med mig i gänget.

Vad är det roligaste med att jobba som konsult på Ictech?

Det finns många roliga saker med att jobba som konsult på Ictech. Det första jag kommer att tänka på är alla roliga event som Ictech arrangerar för oss under hela året. Det är event av olika slag. Och även om jag inte alltid har tid eller inte allt faller mig i smaken, så är det roligt för att det är det så inkluderande. Man ser till att det finns något för alla; alla har något typ av sammanhang och det skapar en gemenskap.

Sedan tycker jag även det är trevligt med den flexibla lönemodellen som gör att min chef blir mer som en coach. Den typen av relation passar mig jättebra.

”Electric Vehicles är spännande för det är ett omtalat område där det händer väldigt mycket. Det finns stora förhoppningar och framtidsvisioner samtidigt som det finns en hel del intressanta debatter.”

Linda Karlsson, mjukvaruutvecklare på Ictech

Vi vet ju att du är en grym Scrum Master och mjukvaruutvecklare. Men berätta något vi inte vet om dig. Har du någon dold talang?

Ja, jag är en Lucid Dreamer, en klardrömmare. Jag vet ofta om att jag drömmer och har även möjlighet att styra ganska mycket i mina drömmar. Jag åker mycket långa vattenrutschbanor – det är bland det bästa jag vet – och landar oftast i stor pool med en ö där det finns kattungar. Kan jag kombinera de två sakerna är jag i himlen!

När du inte styr ditt team – eller dina drömmar – i rätt riktning, vad gör du då?

Jag är en 90’s kid. Jag växte upp med Spice Girls och Backstreet Boys och har inte kunnat släppa det. Gruppband finns ju även inom koreansk pop och det är ett intresse jag haft med mig jättelänge. Det har också blivit en stor hobby för mig där jag lyssnar på musiken, lär mig språket och danserna och går på konvents som har med K-pop att göra. Antagligen höjer jag medelåldern, men jag tycker att det är så himla roligt!

Vill du jobba med personer som Linda på ett konsultbolag som Ictech?

Lämna in din ansökan i dag.

Det är superenkelt och tar bara 2 minuter.

Vet du om att Ictech finns på Instagram? Kika in, vetja.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

project

Utveckling av en självkörande dumper

Ictech fick en förfrågan från AB Volvo om att hjälpa till med utvecklingen av den elektriska drivlinan för den självkörande dumpern, TA15 från Volvo Construction Equipment.