Helhetsåtagande för Veoneer resulterade i en multicore-lösning

Veoneer stod inför en utmaning med en mjukvara där processorlasten var för hög, vilket begränsade systemets prestanda. De visste inte hur de skulle lösa problemet och vände sig därför till Ictech. Ictech gjorde ett helhetsåtagande – från problemanalys och planering till implementation och sluttestning. Resultatet blev en effektiv multicore-lösning som inte bara löste den ursprungliga utmaningen utan också optimerade Veoneers systemprestanda över tid.

Integration av plattform- och applikationsmjukvara

Veoneer arbetar med förarassistanssystem (ADAS) och autonom körning (AD), alltså aktiv säkerhet. I moderna bilar finns en stereokamera som analyserar trafik och väginformation. Ur den informationen plockas objekt så som räcken, vägskyltar och fotgängare ut. Därefter används informationen för att hålla kvar bilen på vägen, bromsa automatiskt och varna föraren för faror. Ictechs ansvarsområde blev integration av plattform- och applikationsmjukvaran. 

“Att få använda vår spetskompetens i ett sånt här helhetsåtagande är jättekul.
Vi har ett mycket bra samarbete med Veoneer och det är en riktigt rolig kund att jobba med.
Vi fick stort ansvar i projektet och hade som uppgift att bara lösa problemet på bästa sätt,
vilket vi lyckades med.”

Stefan Falkerud, Operativ chef & konsultchef

En multicore-lösning var målet med uppdraget

Målet var att göra en multicore lösning av befintlig singlecore arkitektur för att öka prestandan. Detta eftersom den dåvarande applikationen enbart körde på en kärna, som dessutom inte var den högst presterande. För att få en hög utvecklingshastighet och lösa problemet på ett effektivt sätt arbetade teamet agilt med Kanban. I Kanban arbetar man med det som är viktigast för dagen och blir då inte blir fastlåst i sprintar. 

”Vi vände nackdelen med att inte kunna vara på plats ute hos kund till något positivt genom att fokusera
på uppgiften med minimala störningar. Det gjorde att teamet kunde effektivisera utvecklingsprocessen
och samtidigt leverera mjukvara med hög kvalitet”.

Clas Lusth, systemarkitekt

Ictech hjälper er med helhetsåtaganden

Står ni inför en utmaning men har inte tillräckligt med kapacitet, kompetens eller möjlighet att lösa den? Då gör vi ett helhetsåtagande och tar oss an hela projektet där vi ansvarar för alla delar i utvecklingsarbetet och levererar en färdig lösning eller produkt.

Läs mer om vårt helhetsåtagande här!

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.