Multicore-lösning åt Veoneer

Veoneer hade problem med en mjukvara där processorlasten var för hög. De visste inte hur de skulle lösa utmaningen så därför bad de Ictech om hjälp med att implementera en bra lösning. Ictech tog då fram en multicore-lösning. 

Integration av plattform- och applikationsmjukvara

Veoneer arbetar med förarassistanssystem (ADAS) och autonom körning (AD), alltså aktiv säkerhet. I moderna bilar finns en stereokamera som analyserar trafik och väginformation. Ur den informationen plockas objekt så som räcken, vägskyltar och fotgängare ut. Därefter används informationen för att hålla kvar bilen på vägen, bromsa automatiskt och varna föraren för faror. Ictechs ansvarsområde blev integration av plattform- och applikationsmjukvaran. 

“Att få använda vår spetskompetens i ett sånt här helhetsåtagande är jättekul. Vi har ett mycket bra samarbete med Veoneer och det är en riktigt rolig kund att jobba med. Vi fick stort ansvar i projektet och hade som uppgift att bara lösa problemet på bästa sätt, vilket vi lyckades med.”

Stefan Falkerud, Operativ chef & konsultchef

En multicore-lösning var målet med uppdraget

Målet var att göra en multicore lösning av befintlig singlecore arkitektur för att öka prestandan. Detta eftersom den dåvarande applikationen enbart körde på en kärna, som dessutom inte var den högst presterande. För att få en hög utvecklingshastighet och lösa problemet på ett effektivt sätt arbetade teamet agilt med Kanban. I Kanban arbetar man med det som är viktigast för dagen och blir då inte blir fastlåst i sprintar. 

”Vi vände nackdelen med att inte kunna vara på plats ute hos kund till något positivt genom att fokusera på uppgiften med minimala störningar. Det gjorde att teamet kunde effektivisera utvecklingsprocessen och samtidigt leverera mjukvara med hög kvalitet”.

Clas Lusth, systemarkitekt

Ictech hjälper er med helhetsåtaganden

Står ni inför en utmaning men har inte tillräckligt med kapacitet, kompetens eller möjlighet att lösa den? Då tar vi oss an hela projektet där vi ansvarar för alla delar i utvecklingsarbetet och levererar en färdig lösning eller produkt.

Läs mer om hur vi jobbar eller kontakta oss redan i dag.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen. 

Forskningsingenjör
company

Vad kan du förvänta dig som forskningsingenjör på Ictech?

Träffa Anders, Teknikspecialist & Konsultchef, och Johan, Teknikchef & Forskningsansvarig, två av våra högt uppskattade chefer på Ictech. Vi bad dem slå sina kloka huvuden ihop och svara på frågor kring Ictechs forskning, projekt, teknikområden och vad man kan förvänta sig i rollen som konsult och forskningsingenjör på Ictech.

konsult inhouse
company

Vad kan du förvänta dig som konsult inhouse på Ictech?

Träffa Fredrik, en av våra positiva och energiska konsultchefer på Ictech som jobbar tätt ihop med våra team inhouse. Vi frågade Fredrik om kontorskultur, hur det går till när konsulter matchas med uppdrag och vad man egentligen kan förvänta sig som konsult inhouse på Ictech.