Forskningsprojekt om kognitiv belastning hos fjärrförare

Tillsammans med InnoBrain, VTI och KTH har Ictech tagit sig an ett nytt forskningsprojekt. Projektet ska handla om kognitiv belastning hos fjärrförare. Vi kommer även undersöka om vi kan identifiera indikatorer på hur väl en fjärrförare hanterar en given trafiksituation. Vi kommer att genomföra projektet under 2022 och med hjälp av InnoBrains BCI-plattform ska vi undersöka Ictechs framtagna multimodala interface.

”Vår hypotes är att ett multimodalt interface stöttar fjärrföraren att få bättre upplevelse och medvetenhet av bl.a sin egen hastighet och omgivningen man opererar vilket i sin tur förenklar körningen. Hypotesen ska testas med hjälp av InnoBrains system som mäter hjärnaktivitet.”

Johan Josefsson, Teknikchef på Ictech

Deltagare i vårt forskningsprojekt

I projektet deltar Ictech, VTI, InnoBrain och KTH. InnoBrain är ett NeuroTech-företag som som har en innovativ BCI-plattform (Brain Computer Interface) som är baserad på både neurovetenskap och analyskraft hos artificiell intelligens. 

Vill du också jobba med forskning på Ictech?
Lämna in din ansökan i dag.

Det är superenkelt och tar bara 2 minuter.
FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

fun

Teambuilding på Malta

I september var Ictech på Malta på konferensresa. Konferensresan är årets roligaste teambuildingevent för alla medarbetare.

people

Hur är det att jobba inhouse på Ictech?

Hur är det egentligen att jobba in-house på Ictech? Konsulten Magnus jobbar i ett team på kontoret i Göteborg och gillar den familjära atmosfären.