Exjobb om Route Matching på Ictech

Ictech har ett nära samarbete med universiteten i Sverige och får därigenom tillgång till kunskap och kompetens inom olika områden. Det gynnar den forskning Ictech bedriver inom självkörande fordon och genom exjobb skapas en bra kontaktyta med riktigt duktiga studenter.

Pedram & Gunnar från Software Engineering programmet på Chalmers arbetade med ett examensarbete som handlade om problematiken kring Route Matching. Genom dagens internetbaserade tjänster registrerar vi oss och delar personuppgifter och annan känslig data. Platsbaserade tjänster är ett exempel på hur man enkelt delar känslig information som ständigt håller koll på användarens geografiska position. Detta öppnar möjligheten för integritetsmissbruk av användarna.

”Vår uppsats heter “TOPPool: Time-aware Optimized Privacy-Preserving Ridesharing”.
Den handlar om en modell som gör det möjligt för fordon som delar liknande
rutter att matcha med varandra. Detta utan att avslöja sina koordinater,
destinationer eller restiden. Målet med examensarbetet är att ta fram en tillräckligt
optimerad modell för att kunna ta nästa steg närmare en praktisk lösning.
Med denna modell kommer vi att kunna erbjuda säkrare tjänster.
Vi kommer även förhindra vissa typer av integritetsmissbruk.”

Gunnar Gunnarsson, konsult på Ictech

Om du är intresserad av ämnet så finns uppsatsen att läsa här.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Recension Ictech
company

En ärlig recension: 5 svagheter vi har på Ictech

Att bli ombedd att berätta om sina svagheter, eller vi menar förbättringsområden, har vi väl alla varit med om i en intervjusituation? Med självinsikt kommer man långt så vi ville ställa oss samma fråga.