Exjobb om Route Matching på Ictech

Ictech har ett nära samarbete med universiteten i Sverige och får därigenom tillgång till kunskap och kompetens inom olika områden. Det gynnar den forskning Ictech bedriver inom självkörande fordon och genom exjobb skapas en bra kontaktyta med riktigt duktiga studenter.

Pedram & Gunnar från Software Engineering programmet på Chalmers arbetade med ett examensarbete som handlade om problematiken kring Route Matching. Genom dagens internetbaserade tjänster registrerar vi oss och delar personuppgifter och annan känslig data. Platsbaserade tjänster är ett exempel på hur man enkelt delar känslig information som ständigt håller koll på användarens geografiska position. Detta öppnar möjligheten för integritetsmissbruk av användarna.

”Vår uppsats heter “TOPPool: Time-aware Optimized Privacy-Preserving Ridesharing”. Den handlar om en modell som gör det möjligt för fordon som delar liknande rutter att matcha med varandra. Detta utan att avslöja sina koordinater, destinationer eller restiden. Målet med examensarbetet är att ta fram en tillräckligt optimerad modell för att kunna ta nästa steg närmare en praktisk lösning. Med denna modell kommer vi att kunna erbjuda säkrare tjänster. Vi kommer även förhindra vissa typer av integritetsmissbruk.”

Gunnar Gunnarsson, konsult på Ictech

Om du är intresserad av ämnet så finns uppsatsen att läsa här.

Vill du också göra exjobb på Ictech?

Lämna in din ansökan i dag.

Det är superenkelt och tar bara 2 minuter.
FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Sommarfest på Donsö
fun

Sommarfest på Donsö

Varje år i juni är det dags för Ictech årliga sommarfest. Vi äter gott, tar en öl och slappnar av. I år hyrde vi en båt som tog oss till restaurang Isbolaget på vackra Donsö. 

expertise

Lär dig mer om cybersäkerhet för fordon

Ictechs teknikspecialist Anders håller i ett webbinarium om cybersäkerhet och hur man gör TARA-analyser (Threat Analysis and Risk Assessment) som är en del av den nya ISO standarden, ISO 21434.

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen.