Hur är det att jobba inhouse på Ictech?

På Ictech har vi specifika rum och ytor för vår verksamhet inhouse samt en färdig IT-setup för dedikerad uppkoppling. Det gör att vi kan ta oss an flera olika typer av uppdrag. Men hur är det egentligen att jobba inhouse på Ictech? Konsulten Magnus jobbar i ett team inhouse på kontoret på Lindholmen i Göteborg och gillar den familjära atmosfären.   

Hur gick det till när du började jobba inhouse på Ictech?

När Ictech drog igång sin inhouse-verksamhet för några år sedan sa jag till min konsultchef att jag var sugen på att jobba i ett av teamen. Samtidigt fick vi ett nytt inhouse-uppdrag tillsammans med Veoneer som lät superspännande och passade min kompetens. Så det blev en riktigt bra match. Det är ju det som är fördelen med att vara konsult, man kan byta uppdrag och miljö när man vill testa nya saker och utvecklas inom nya områden. Så nu har jag jobbat i team inhouse mot olika kunder i fyra år.  

Hur är det att jobba inhouse på Ictech? 

Jag är ju en person som verkligen gillar att jobba inhouse. Men inte inhouse generellt utan inhouse på Ictech. Ictechs kontor på Lindholmen är grymt. Det är stort, nyrenoverat, fräscht och så är det folk som verkligen bryr sig om att det ska vara trevligt att jobba där. Förutom att det är ett otroligt fint kontor så gillar jag att umgås med samma människor varje dag och kunna smita förbi min chef och snacka lite. Allt blir så smidigt och personligt. Det är också bra för resultatet i vårt uppdrag, att vi är samma gäng i teamet som känner varandra utan och innan och jobbar väldigt bra ihop. Man blir som en familj och det är ju precis så man vill ha det. Vi pratar om jobbet hela tiden och diskuterar fram förbättringar och förändringar. Det är själva diskuterandet som egentligen är ingenjörsjobbet. Hacka kod kan många göra men att komma fram till bästa sättet att göra uppgiften på är det roliga och mest utmanande.

Vad har ni för olika roller i Ictechs inhouse team?

Vi har egentligen inte så olika roller eftersom vi jobbar agilt men däremot egenskaper och erfarenhet. Har man erfarenhet i något område eller en uppgift tar man lead i det. Uppgifterna delar vi själva upp mellan oss, det är ingen annan som bestämmer det. Det är nog det som gör oss starka och framgångsrika som grupp, att vi bestämmer allt själva och att vi är lite olika. 

Förutom att jobba ihop gör ni en del andra grejer privat också? 

Det är ju väldigt mycket olika event på Ictech både inom träning, programmering och bara häng och ta en öl. Men förutom det så bygger vi ju en del grejer på fritiden. Nu senast har jag och Christian byggt en simulator-rigg för VR. Det är en rigg som rör på sig när bilen rör på sig på datorn. Vi kom på att man kan få ut signaler i spelet som säger hur det ska luta och i vilken kraft, det gör att man kan styra i kraftiga svängar.  Sådana grejer bygger vi på kontoret efter jobbet ibland. På kontoret finns det labb med lödutrustning, oscilloskop, 3D-skrivare och allt möjligt. Sen finns det bra med utrymme att va på och greja och det gillar man ju.  

Vill du också jobba inhouse på Ictech?

Lämna in din ansökan i dag.

Det är superenkelt och tar bara 2 minuter.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Sommarfest på Donsö
fun

Sommarfest på Donsö

Varje år i juni är det dags för Ictech årliga sommarfest. Vi äter gott, tar en öl och slappnar av. I år hyrde vi en båt som tog oss till restaurang Isbolaget på vackra Donsö. 

expertise

Lär dig mer om cybersäkerhet för fordon

Ictechs teknikspecialist Anders håller i ett webbinarium om cybersäkerhet och hur man gör TARA-analyser (Threat Analysis and Risk Assessment) som är en del av den nya ISO standarden, ISO 21434.

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen.