Inspirationsevent om biohacking

Förra veckan hade vi Ictechs årliga inspirationsevent. Ett återkommande event vi har en gång om året med målet att inspirera, intressera och engagera. Den här gången var det fokus på biohacking och chippning i handen live

Biohacking och den uppkopplade människan

Vi hade vi bjudit in den otroligt spännande biohackaren Hannes Sjöblad som höll en föreläsning om Homo Connectus: den uppkopplade människan. Hannes som är en visionär teknikoptimist och teknikaktivist föreläser världen över om hur tekniken kan ge oss nya fysiska förmågor. Under kvällen lyssnade vi på resonemang och spaningar kring framtidens cyborgs, digital biologi och inte minst chip-implantat. Efter Hannes föreläsning var det många som hade feeling för kvällens happening nämligen chippa in ett RFID-chip i handen.

Chippa in ett RFID-chip i handen

Företaget Biohax skötte chippningen under kvällen, en mycket populär aktivitet bland våra ingenjörer och gäster. Biohax är ledande inom biohackingens globala utveckling och har utfört flest implantat av microchip i världen. Målet med att implantera ett chip i handen är att kontrollera IoT och ersätta både nyckelknippan och plånboken.

Är du intresserad av att komma på nästa inspirationsevent, kontakta oss så får du en inbjudan!

Vi gillar att ha kul. Gör du?

Det är i snacket mellan en musiktokig mjukvaruutvecklare och en odlingsintresserad systemarkitekt magin händer. När ingenjörer som dagligdags driver den digitala utvecklingen framåt sparkar av sig skorna, umgås och har kul. Här är ett urval av våra uppskattade event.

Här kan du läsa mer om våra olika event på Ictech.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen. 

Forskningsingenjör
company

Vad kan du förvänta dig som forskningsingenjör på Ictech?

Träffa Anders, Teknikspecialist & Konsultchef, och Johan, Teknikchef & Forskningsansvarig, två av våra högt uppskattade chefer på Ictech. Vi bad dem slå sina kloka huvuden ihop och svara på frågor kring Ictechs forskning, projekt, teknikområden och vad man kan förvänta sig i rollen som konsult och forskningsingenjör på Ictech.

konsult inhouse
company

Vad kan du förvänta dig som konsult inhouse på Ictech?

Träffa Fredrik, en av våra positiva och energiska konsultchefer på Ictech som jobbar tätt ihop med våra team inhouse. Vi frågade Fredrik om kontorskultur, hur det går till när konsulter matchas med uppdrag och vad man egentligen kan förvänta sig som konsult inhouse på Ictech.