Ictech bidrar med utvecklingskompetens till Rumblestrip

Vi är mycket stolta över att kunna bidra med utvecklingskompetens till det grymma startup-bolaget Rumblestrip.

Utvecklingskompetens för att förbättra Ecosense Trailer Assist

I dagsläget har 50% av alla lastbilar en felinställd takluftriktare. Det bidrar till att man använder mer bränsle än vad man egentligen behöver. För att minska luftmotståndet och bränsleförbrukningen behöver man justera takluftriktaren när man byter till ett släp med en annan höjd. Att justera takluftriktaren kan göras manuellt men det är både svårt och tar tid. Rumblestrip har utvecklat en produkt, Ecosesnse Trailer Assist, som med hjälp av maskininlärning, automatiskt justerar takluftriktaren till ett optimalt läge. Produkten bidrar till att åkerier sparar både tid och pengar. Men framförallt så minskar koldioxidutsläppen med cirka 5 ton per lastbil och år. 

”Att kunna bidra med utvecklingskompetens till Rumblestrip är vi mycket stolta över. Vi samarbetar mer än gärna med mindre produktbolag som så tydligt bidrar till en bättre miljö.”

Richard Hedström, VD på Ictech

Utveckling av mjukvara

Ictechs konsult Lars har arbetat med att utveckla mjukvara till den senaste versionen av Ecosense Trailer Assist. Ett intensivt projekt då Rumblestrip har snabb time-to-market men samtidigt riktigt roligt då Lars jobbade nära den fysiska produkten som testades live på kontoret och i lastbil.

”Jag har haft nöjet att arbeta med både Richard och Stefan på Ictech tidigare i karriären och därmed kändes det givet att vända sig till Ictech när vi var i behov att att utöka vårt utvecklingsteam med mjukvaruutvecklare. Jag blev positivt överraskad över hur snabbt Lars satte sig in i vår produkt och kunde redan efter första veckan aktivt bidra till vår utveckling. Lars Python-kompetens kom väl till hands när vi behövde skriva tester för våra applikationer samt när han senare tillsammans med teamet utvecklade prototypmjukvaran för Ecosense Trailer Assist.”

Milad Pouyanmehr, VD på Rumblestrip

Nyfiken på hur vi hjälper några av våra andra kunder? Här hittar du fler projekt.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Sommarfest på Donsö
fun

Sommarfest på Donsö

Varje år i juni är det dags för Ictech årliga sommarfest. Vi äter gott, tar en öl och slappnar av. I år hyrde vi en båt som tog oss till restaurang Isbolaget på vackra Donsö. 

expertise

Lär dig mer om cybersäkerhet för fordon

Ictechs teknikspecialist Anders håller i ett webbinarium om cybersäkerhet och hur man gör TARA-analyser (Threat Analysis and Risk Assessment) som är en del av den nya ISO standarden, ISO 21434.

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen.