Ictechs årsredovisning 2020

Vad hände och hur gick det för Ictech 2020? Ictechs årsredovisning är signad och klar! Coronaåret till trots har det hänt mycket roligt och spännande på Ictech. Här får du en sammanfattning av årsredovisningen och några extra godbitar som hände under året.

Ictech får ett nytt kontor

En solklar höjdpunkt var att vi under hösten 2020 kunde öppna Ictechs andra kontor, i teknikstaden Linköping. Verksamheten speglar den i Göteborg, och delar samma värderingar och kvalitetssyn. Ictech Linköping  är nu i full gång och vi ser verkligen fram emot att se det nya kontoret växa.

Vi har fortsatt utöka vår kundkrets inom både IT och embedded, och är mycket glada över att ha fått förtroendet av flera nya kunder som till exempel Sentient och Havs- och Vattenmyndigheten.

Coronapandemin påverkade Ictechs verksamhetsår, i synnerhet under det andra kvartalet då både omsättning och och resultat påverkades kraftigt.  Efter sommaren stod det dock klart att vi kunnat återhämta oss väldigt bra tack vare god spridning på våra kunder och en hög efterfrågan på den kvalitén och höga kompetens vi erbjuder våra kunder. Året avslutades med ett positivt resultat, som i sin helhet återinvesterats i verksamheten.

Medarbetarna på Ictech blir flera

Vi gick från att vara 75 till 85 härliga medarbetare på våra två kontor vid årets slut.  Det absolut viktigaste för Ictech var att ingen medarbetare skulle behöva sluta när pandemin slog till. Därför känns det också extra roligt att vi tvärtom kunnat välkomna nya fantastiska Ictechare.

Ictech arbetar hela tiden med hur vi ska kunna bli en så bra arbetsgivare som möjligt. Personalomsättningen under året var fortsatt låg, under 7%. Under 2020 genomförde vi också vår andra medarbetarundersökning i Ictechs historia, och är oerhört stolta över det resultat vi fick. 100% svarade nämligen att de är stolta över att jobba på Ictech, och 97% uppgav att de känner sig motiverade av den riktning som Ictech utvecklas i. Upplyfta av detta fantastiska resultat jobbar vi vidare med att göra Ictech till en ännu bättre arbetsgivare.

Vi får större kontorsyta

I förra årets sammanfattning gick det att läsa om planen på våra nya utökade kontorslokaler! I april 2020 kunde vi äntligen öppna dörrarna till Ictechs kontor 2.0. Efter ytterligare ett par månader med slagborren som skrivbordsgranne var renoveringen i stort sett klar.  Vi längtar också efter att få bjuda in till vårt nya kontor, och hoppas att vi nu får möjlighet att göra detta under det kommande året. Att det är ett av Göteborgs snyggaste kontor är det för övrigt inte bara vi som tycker…håll utkik i tv-rutan under hösten!

Den dubblerade kontorsytan har också möjliggjort ytterligare utökning av vår inhouse-verksamhet, som nu står för över 30% av Ictechs totala verksamhet. Det dröjde heller inte länge efter att vi flyttade in i våra nya lokaler tills dess att vi behövde göra ytterligare anpassningar för att få plats med nya spännande inhouse-projekt. Bland annat har vi vunnit ett riktigt häftigt prestigeprojekt för AB Volvo som går ut på att industrialisera och elektrifiera en självkörande dumper, vilket vi framgångsrikt bedriver i våra lokaler.

Ictechs forskningsverksamhet utvecklas

Ictechs forskningsverksamhet går som på räls! Under året drog projektet REmote Driving Operation (REDO) igång och kommer att pågå ett tag framöver. Förutom Ictech så är VTICEVTNEVSEinrideEricssonKTH och Voysys deltagare i projektet. Vinnova delfinansierar REDO, som är ett av de största svenska fordonsprojekten kring fjärrstyrning av vägfordon.

Ictech blir Gasellföretag – igen

För fjärde året i rad fick vi också utmärkelsen Gasellföretag, vilket gör att vi numer kan titulera oss som Mästargasell. Otroligt kul tycker vi! För att få utmärkelsen har vi fördubblat omsättningen enbart genom organisk tillväxt, ökat antalet anställda, haft mycket sunda finanser och ett positivt rörelseresultat de senaste 4 åren.

Halvvägs in i 2021, kan vi avslöja att det finns otroligt mycket spännande saker som händer på Ictech. Vi ser verkligen fram emot resten av året tillsammans med våra medarbetare.

Vill du läsa mer finns Ictechs årsredovisningen i sin helhet här.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Sommarfest på Donsö
fun

Sommarfest på Donsö

Varje år i juni är det dags för Ictech årliga sommarfest. Vi äter gott, tar en öl och slappnar av. I år hyrde vi en båt som tog oss till restaurang Isbolaget på vackra Donsö. 

expertise

Webbinarium om cybersäkerhet för fordon

Ictechs teknikspecialist Anders håller i ett webbinarium om cybersäkerhet och hur man gör TARA-analyser (Threat Analysis and Risk Assessment) som är en del av den nya ISO standarden, ISO 21434.

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen.