Ictechs årsredovisning 2019

Ytterligare ett år har gått i raketfart och Ictech har nu figurerat på konsultmarknaden i åtta år. Mycket har hänt sedan vår VD Richard satt ensam i ett sunkigt kontorsskyffe och startade företaget till att vi nu är över 80 anställda med nöjda kunder över hela Göteborg. Här kommer en sammanfattning av Ictechs årsredovisning och vad som hände 2019. 

Nya uppdrag ledde till större lokaler

Återigen fick vi utökat förtroende från nya kunder att leverera specialistkompetens inom system- och mjukvaruutveckling. Vi har en mycket bred kundkrets och under 2019 tillkom 3 nya kunder, RumblestripCEVT och Mat.se.

Vi vann ett prestigeuppdrag hos Zenuity som är en kund till oss sedan många år tillbaka. Uppdraget skulle hållas i våra egna lokaler och det innebar att vi nådde ett strategiskt mål – att bedriva 25% av konsultverksamheten inhouse.    

Uppdraget inhouse bidrog även till att vi blev fler på kontoret och rätt som det var hade vi återigen vuxit ur lokalerna. Under sommaren hittade vi en ny lokal i samma byggnad på Lindholmspiren som var dubbelt så stor, 915 kvm, och helt perfekt. Vi klippte till och renoveringen tog fart i januari 2020 och inflytt i april. Mer om det får du läsa om i nästa års sammanfattning (kan dock avslöja att det blev ett av Göteborgs snyggaste kontor).  

Det var inte bara kontoret och antalet kunder som utökades 2019 utan även antalet medarbetare, vilket är superkul. Vi gick från att vara 59 till 75 medarbetare. Under året har vi haft ett ett stort ökat inflöde av jobbansökningar. Vi är glada över att så många vill arbeta hos oss men vi har valt att fortsätta vara noggranna och kräsna vid rekryteringen för att hålla en hög kvalité.

Medarbetarna på Ictech

Roligt med nya medarbetare på Ictech men ännu roligare var det att de befintliga medarbetarna trivs så bra. Precis som tidigare år hade vi en fortsatt låg personalomsättning, under 7%. Givetvis nöjer vi inte oss med det utan fortsätter att sträva efter att bli en ännu bättre arbetsgivare. 

Att vara en bra arbetsgivare tycker vi bland annat handlar om att ha en bra och inkluderande gemenskap. Varje år har vi många olika event som toppas med konferensresan. Detta året bar det av till Berlin för gött häng, kultur, konferens, god mat och gemenskap. 

Att vara en bra arbetsgivare tycker vi även handlar om att vara en trygg arbetsgivare. Under 2019 valde vi därför precis som alla tidigare år att spara nästan all vinst i bolaget för att spara till sämre tider, varav en miljon i periodiseringsfond. Det var nog både tur och smart med tanke på läget nu.

Forskningen

Kan du gissa vilket företag som fick vara med i ett av de största svenska forskningsprojekten kring fjärrstyrning av vägfordon? Ictech såklart! Under tre år kommer projektet som kallas REmote Driving Operation (REDO) att pågå. Vinnova delfinansierar projektet som har en total budget på 20 miljoner. Från Ictechs håll är det tre medarbetare som deltar och är extremt redo för projekt REDO. Förutom det forskningsprojektet släppte vår forskare ytterligare en artikel, What would make you trust a digital driver?, som fick bra spridning hos våra intressenter. 

Gasellföretag

För tredje året i rad fick vi utmärkelsen Gasellföretag. Detta då vi har fördubblat omsättningen genom enbart organisk tillväxt, ökat antal anställda, haft mycket sunda finanser och ett positivt rörelseresultat de senaste fyra åren. En utmärkelse som gjorde oss mycket stolta. 

Som sagt, har det hänt mycket från att vår VD Richard satt ensam i det där kontorsskyffet 2012 och varje år är det lika roligt att se vart vi tillsammans tar Ictech. Året 2020 har börjat utmanande men vi ser fram emot gott samarbete med nya och gamla kunder, att hänga digitalt med kollegor hemma i soffan och en spännande höst med nya möjligheter.   

Vill du läsa hela årsredovisningen så finns den tillgänglig här.

FÖRFATTARE

Du kanske även gillar...

Sommarfest på Donsö
fun

Sommarfest på Donsö

Varje år i juni är det dags för Ictech årliga sommarfest. Vi äter gott, tar en öl och slappnar av. I år hyrde vi en båt som tog oss till restaurang Isbolaget på vackra Donsö. 

expertise

Webbinarium om cybersäkerhet för fordon

Ictechs teknikspecialist Anders håller i ett webbinarium om cybersäkerhet och hur man gör TARA-analyser (Threat Analysis and Risk Assessment) som är en del av den nya ISO standarden, ISO 21434.

company

Ictechs årsredovisning 2021

2021 vilket år! Vi blev 100 medarbetare, firade 10 år som konsultbolag, expanderade vår inhouse-verksamhet, fick 17 nya kunder och sjösatte en ny verksamhet för forskning och helhetsåtaganden. Här kommer en sammanfattning om hur det gick för oss under året. Vi delar även med oss av års- och koncernredovisningen.